Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hasdal'a  yeni emniyet külliyesi inşa edileceğini belirterek  'İstanbul Emniyet Teşkilatımız çok daha verimli, farklı hizmetlerin verileceği bir imkana kavuşacak. Ve burası gerek büyüklük, gerek ihtiyaca göre bir projelendirmeyle güzel bir külliyeye İstanbul kavuşmuş olacak.' dedi. Erdoğan, Kurban Bayramı tatili nedeniyle yollara çıkacak vatandaşlara trafik kurallarına uyulması konusunda uyarıda bulundu. 

HASDAL'A YENİ EMNİYET BİNASI

Dolmabahçe'de Jandarma ve Emniyet Teşkilatlarına Motosiklet Teslim Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: 

Hasdal'da yeni emniyet külliyemizi inşa edeceğiz. İstanbul Emniyet Teşkilatımız çok daha verimli, farklı hizmetlerin verileceği bir imkana kavuşacak. Ve burası gerek büyüklük, gerek ihtiyaca göre bir projelendirmeyle güzel bir külliyeye İstanbul kavuşmuş olacak. Buradan tüm halkıma sesleniyorum. 10 günlük bir bayram sürecini yaşayacağız. Tabi ki sizler yollarda eğer yolların kuralını bir kenara koyar da duygusallıkla hareket eder ve hız yapma noktasına gelirseniz hem ailelerinizi hem bizi üzersiniz. Biz istiyoruz ki bu yollardan bu trafik kazaları her ne kadar son yıllarda azalmışsa da bu kaza haberlerini duymak istemiyoruz. Ve bayram acıyla değil mutlulukla kutlansın istiyoruz. Acıyla kutlamak zaten mümkün değil. O yasa dönüşür. Bu bayram inşallah yas olmasın istiyoruz. Mutluluk içerisinde bayramı yaşayalım. Onun için özellikle hız kurallarına dikkat etmemizde, uykulu olarak araç kullanmaktan kaçınmayı tavsiye ediyorum. Bayramı bayram gibi yaşamayı rabbim bizlere nasip etsin."