Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağış tüm kentte etkisini hissettirmeye başladı.  Şiddetli yağışa karşı önlemini şemsiye ile alana vatandaşların haricinde hazırlıksız yakalananlar kendilerini duraklara veya binaların altına atarak korumaya çalıştı. Kuvvetli yağmur nedeniyle birçok yeri su bastığı ve yollarda mahsur kalan araçların olduğu belirtildi. AKOM, İstanbulluları sel riskine karşı uyardı.İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 'Öğleden sonra daha ciddi yağış geliyor. Saat 14.00'den sonra yağmur bir daha başlayacak.' dedi.

SON YILLARIN EN YAĞIŞLI GÜNLERİNDEN BİRİ

Gece boyu İstanbul'un bazı bölgelerinde etkili olan yağmur sabah saatlerine şiddetini iyice arttırarak kentin tamamını etksini altına aldı. İstanbul şu sıralarda son yılların en yağışlı günlerinden birini geçiriyor. Ani bastıran yağmurla ıslanan vatandaşlardan bazıları şemsiye yardımıyla yollarına devam ederken, bazı vatandaşların ise bina kirişlerinin altında ve duraklarda beklediği görüldü.

"BU BİR AFETTİR"

İstanbul'da hayatı olumsuz etkileyen sağanak yağışa yönelik Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 'Bu bir afettir' açıklamasını yaptı. Bakan Arslan açıklmasının devamında "Metrekareye 250 kilogram yağmur yağmış; bir saat, bir buçuk saatte, bu olağan üstü bir durum. Avrasya Tüneli'nde ekipler teyakkuz halinde. Su tahliyesi yapıyorlar. Kısa sürede de tünel geçişi başlamış olacak." dedi.

SAAT 14:00'A DİKKAT! 

İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Öğleden sonra daha ciddi yağış geliyor. Saat 14.00'den sonra yağmur bir daha başlayacak. Akşam saatlerine kadar sürecek. Can kaybı yok. Bazı bölgeleri boşalttık" dite konuşmuştu. 

E-5 KARAYOLUNDA SU BİRİKİNTİLERİ OLUŞMAYA BAŞLADI

Kent genelinde etkisini gösteren kuvvetli yağış nedeniyle E-5 karayolu ve bazı ara yollarda su birikintileri oluştu. Sağanak sebebiyle sürücüler ve vatandaşlar zor anlar yaşadı, trafikte aksamalar meydana geldi.

AKOM'DAN UYARI: SEL RİSKİ VAR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) İstanbulluları sel riskine karşı uyardı. AKOM'un hesabından atılan tweette ''#İstanbul bugün sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. SEL RİSKİ ve FIRTINAYA DİKKAT! Yağmur ile birlikte hava serinliyor.'' denildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN UYARI

İstanbul Valiliği Twitter üzerinden vatandaşlara duyuru yaptı. Valilikten yapılan açıklamada şöyle denildi: "Bugün ilimiz yoğun yağış aldığından ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için zorunlu olmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkılmaması rica olunur."

Son dakika... İstanbulda Temmuz ortasında sağanak yağmur şoku...

METRO İSTASYONLARINI DA SU BASTI

Metro durakları ve metrobüs yolları da sağanak yağışın getirdiği taşkınlardan etkilendi. Yollar adeta göle dönerken, metro duraklarının içleri ve metrobüs yolu da adeta göle döndü. Birçok metro seferi de yoğun yağıştan dolayı iptal edildi.

AVRASYA TÜNELİ BİR SÜRE KAPANDI

İBB Trafik Rayosu, Avrasya Tünel Anadolu-Avrupa yönünün olumsuz hava koşulları nedeniyle geçici süreyle kapandığını açıkladı. Yaklaşık 30 dakika sonra tünel açıldı.

Son dakika... İstanbulda Temmuz ortasında sağanak yağmur şoku...

METEOROLOJİ DÜN UYARMIŞTI

Meteoroloji'den dün yapılan açıklamada, "Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların gece saatlerinden sonra ve yarın (bugün) İstanbul, Bursa ve Yalova çevreleri ile Batı Karadeniz kıyılarında (Düzce, Zonguldak ve Bartın) yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli; Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde ise şiddetli ve yer yer aşırı olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.