Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde görev yapan pediatri asistanı 28 yaşındaki Dr. Ece Ceyda Güdemek, geçtiğimiz gün 9. kattaki evinin balkonundan atlayarak intihar etmişti. Hastanede nöbetlerin 24 saat olduğu, gece mesaisine gelen Güdemek’in sabah nöbete başlayınca 36 saat çalıştığı, 12 saatlik aranın ardından 36 saat daha mesai yaptığı belirtildi.

'PSİKOLOJİSİ TAMAMEN BOZULMUŞTU' 

Baba Hamza Güdemek, “Çalışma koşulları ağırdı. Nöbetlerin yanı sıra profesörler asistanlara alaycı yaklaşıyormuş. Kızım soru sormaya bile çekindiklerini söylüyordu. Bir seferinde çok yorgun olduğunu söylediği hemşire ‘Biraz yat dinlen’ dedikten sonra gidip hocasını çağırmış. Psikolojisi tamamen bozulmuştu. Yeniden TUS’a (Tıpta Uzmanlık Sınavı) hazırlanıyordu. Nöbeti olmayan bir bölüm tercih edecekti” diye gözyaşı döktü.

'AĞABEY ARTIK DAYANAMIYORUM'

Gazete Habertürk'ten Yusuf Kılıç'ın haberine göre kardeşinin ölümüyle büyük üzüntü yaşayan makine mühendisi Hasan Burak Güdemek (33) ise “Zaman zaman ‘Ağabey artık dayanamıyorum, bana mobbing yapıyorlar’ diyordu. İntihar notunda ‘Bu notu okuduktan sonra herşey değişecek, herkes elini taşın altına koyacak, herkes insanların iyi olması için çalışacak’ yazmış. Üç kez Adana’ya gittim çok yorgun olduğu için doğru dürüst görüşemedim. Tükenmişti artık. Orada arkadaşım olan doktorlar da intiharı düşündüklerini söylediler. En büyük korkusu, bu kadar mesai yapmasına rağmen ‘Acaba bir hata yapar mıyım, bir insanın hayatına mal olabilir miyim?’ korkusuydu” dedi. Genç kızın ziraat mühendisi olan ağabeyi Erbil Güdemek (30), “Çatıdayken bir ara ikna olmuş ve sandalyeye oturmuş. Telefonla annemi aramış, ‘Hakkınızı helal edin’ diyerek kendini aşağı bırakmış. O polisler, kardeşim ikna olduktan sonra alıp aşağı indirselerdi belki bunlar olmayacaktı. Ama aşağı indirmeyip amirlerinin gelmesini beklemek zorunda olduklarını belirtmişler” diye konuştu.

TUS PUANINA İTİRAZ ETMİŞ

Gazete Habertürk'ten Beycan Üçkardeş'in haberine göre DR. Ece Ceyda Güdemek, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde ihtisas yapmaya başladığı, TUS puanına itiraz ettikten sonra yapılan düzeltmenin ardından 2.5 ay önce Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne geçiş yaptı.

'SEÇİMİM ÖLMEKTEN YANA'

Akşam'dan Soner Kan'ın haberine göre; Gaziantep’te gözyaşları arasında toprağa verilen Güdemek’in hayatına son vermeden kaleme aldığı "veda mektubu" ortaya çıktı.

Genç doktor mektubunda şunları yazdı: "Annemden özür diliyorum. Hayat benim için çok zor. Bunaldım bu hayattan. Umarım ölümüm bazı güzel değişikliklere yol açar. Kimse kimsenin dedikodusunu yapmasın. Lanet hastaneler doktorlara yüklenip durmasın. Kredi kartı borcum var ama 10 binden fazla para var. Dert etmesin Erbil ağabeyim, borç yıkmıyorum. Annemi üzmesin kimse tek isteğim budur. Ha birde ola ki anında ölmezsem seçimim ölmekten yana kimse beni yaşatmaya çalışmasın. Ece."