Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile bir ilanını yayımlamıştı. Yayımlanan ilanda İçişleri Bakanlığı 100 kamu personeli alımı yapacağını duyurmuştu. Söz konusu ilana başvurular bugün Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayımlanacak olan başvuru kılavuzu ile başlayacak.

BAŞVURU ÜCRETLERİ

İçişleri Bakanlığı 10 personel alım ilanında Kaymakam Adayı personel alımı yapılacağı ifade edildi. İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı sınavına girecek olan adaylar 13 Temmuz 2017 ile 21 Temmuz 2017 tarihleri arasında ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ÖSYM adına 165,00 TL (%18 KDV dâhil) sınav ücreti yatıracaklardır. Adaylar başvurularını tamamladıktan sonra başvuru ücretlerini yatıracaklardır. 

Adaylar sınava, sınavın yapılacağı hafta içerisinde ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numarası ve aday şifresi girerek edinecekleri Sınava Giriş Belgesi ve Nüfus Cüzdanı/T.C. Kimlik Kartı veya süresi geçerli pasaportu ile kabul edilecektir. Üzerinde soğuk damga, güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan (TC Kimlik numarası elle veya daktilo ile sonradan yazılmış veya ilave edilmiş olmamalıdır.) nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaportlar kabul edilmeyecektir.