Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) “mahrem” nitelikli sözde emniyet teşkilatı yapılanmasında yönetici oldukları iddiasıyla 181’i tutuklu 198 sanığın yargılandığı davada, tutuklu sanık Mustafa Deniz’in, FETÖ terör örgütü mensubu olduğunu ve örgütteki görevini itiraf etti. Sanık itiraflarında, 2013 sonra örgütün yeni bir iletişim yöntemi geliştirdiği ve bir örgüt üyesinin kendisine çok sayıda açık hat temin ettiği söyleyerek örgütün ByLock tavsiyesini itiraf etti.

Silivri’deki aralarında meslekten ihraç edilen kamu görevlilerinin de bulunduğu sanıkların yargılandığı duruşmada tutuklu sanık Mustafa Deniz’in itiraflarını mahkeme başkanı Mustafa Çakar okudu. Tutuklu sanık Mustafa Deniz ifadesinde , “Ben özgür ve bağımsız şekilde düşündüğümde bu darbeyi FETÖ’nün yaptığını düşünüyorum. Dini duygularımla bilmeden bu örgüte katıldım, çok pişmanım” dedi. İfadesinde “Uzun bir süre polislerin imamlığını yaptım” diyen Deniz, “Sohbetlerde de Kur’an okur ve Fetullah Gülen’e ait videolar izler, kitaplar okurduk.” dedi.

AÇIK HAT KULLANDILAR

Heyet Başkanı Çakar, Deniz’in ifadesindeki emniyet teşkilatıyla ilgili bölümü okurken şunları vurguladı: “Hamza, kod isimli Yusuf Şimşek, bana 2013’te emniyet teşkilatında farklı bir yapılanmaya gideceklerini ve artık görüşmelerin açık hat denilen telefonlardan sağlanacağını söylemişti. Yusuf Şimşek ByLock’u kullanmamızı da söyledi.” Deniz’in şu ifadeleri de duruşmada okundu: “Herkes çok yakında cezaevinden çıkacağına inandırılmıştı. Sürekli ‘Haber geldi 3 aya çıkacağız’ diye söylentiler çıkıyordu. Ben özgür ve bağımsız şekilde düşündüğümde bu darbeyi FETÖ’nün yaptığına inanıyorum.”

"3 AYA ÇIKIYORUZ"

Deniz’in ifadelerinde FETÖ’cülerin 3 ay içinde hapisten çıkacaklarına inandırıldıkları da ortaya çıktı: Cezaevine girdiğimde bana etrafta konuşmamamı, istihbarat toplanıldığını ve konuşursam benim için kötü şeyler olacağını söylüyorlardı. O yüzden birbirini tanımayan kişilerin yanında cemaat vs konuları konuşulmazdı. Herkes çok yakında cezaevinden çıkacağına inandırılmıştı. Cezaevine girenler bunu bir imtihan olarak görüyordu. Sürekli ‘haber geldi 3 aya çıkacağız’ diye söylentiler çıkıyordu. Güya Peygamber efendimizin, Fetullah Gülen’in rüyalarına geldiğini, mesajlar verdiğini, Said Nursi’nin cezaevine girdiği yılları anlatıyorlardı.

Kayank: Yeni Şafak