Hakkari'nin Şemdinli kırsalında dün teslim olan 2’si kadın 4 teröristin görüntüleri ortaya çıktı. Hakurk kampından kaçtıkları belirtilen 2 erkek terörist Şemdinli kırsalında, 2 kadın terörist ise Şemdinli Gedik Tepe mevkiinde olmak üzere silahsız ve teçhizatsız olarak kendi istekleri ile teslim oldu. Teslim olan teröristler yiyecek ve içecek verildikten sonra ilk sorgularının ardından kolluk güçlerine teslim edildi.

TSK AÇIKLAMA YAPTI:

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, 11 Haziran 2017 tarihinde Hakkâri’de yaşanan olay ile ilgili şu bilgiler verildi:

"34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı unsurlarına Hakurk kampından yaşadıkları insanlık dışı muamelelere ve baskıya dayanamayarak kaçan iki erkek terörist Şemdinli kırsalında, iki bayan terörist ise Şemdinli Gedik Tepe mevkiinde olmak üzere toplam dört bölücü terör örgütü mensubu silahsız ve teçhizatsız olarak kendi istekleri ile teslim olmuşlardır. Devletin şefkatli kollarına sığınan teröristlere, yiyecek ve içecek verilmiş, ilk sorgularının ardından kolluk güçlerine teslim edilmiştir."