Bahçeşehir Gölet Bölgesi'nde Danıştay'ın vermiş olduğu yürütmeyi durdurma kararına rağmen inşaatın devam etmesiyle yasaların ihlal edildiği ve suç işlendiğini ileri süren Bahçeşehirliler, imza kampanyası başlattı. Bahçeşehirliler, gölet bölgesindeki kaçak yapılaşmayla ilgili suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. Başakşehir Belediyesi ise, mahkemenin verdiği son kararın ardından hukuki bir sorun kalmadığını ileri sürüyor. Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, projenin göleti koruyacak en iyi proje olduğunu savunuyor.

SUÇ DUYURUSU

2013 tarihinden bu yana Bahçeşehirlilerin nefes alabildikleri nadir alanlardan biri olan Gölet Bölgesi için betonlaşmama mücadelesi veriliyor. Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararına rağmen alanda inşaatların yükselmesi üzerine Bahçeşehirliler 'Şahitlik Ediyorum' başlığı ile imza kampanyası düzenledi. Toplanan imzalar inşaatın devam ettiğine dair video ve görseller ile birlikte Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim edilecek. Ayrıca, Bahçeşehirliler Derneği (BADER)'ne gönüllü katkı sağlayan Av. Fuat Ekin'in Danıştay'ın verdiği yürütmeyi durdurma kararı uygulanmadığı için Cumhuriyet Savcılığına görevini yerine getirmeyen kişi ve kurumlar hakkında suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.

KAMPANYA SÜRÜYOR

İmza kampanyasına destek verenler arasında, İstanbul 3. Bölge Milletvekili Dr. Ali Şeker, CHP İl Başkan Yardımcısı Serdar Bayraktar, CHP Başakşehir İlçe Başkanı Özgür Karabat, İstanbul Çevre Konseyi Genel Sekreteri Şeyma Dumrul gibi isimler bulunuyor.

Bahçeşehirliler Dernek Başkanı Uğur Barış Karabulut, imza kampanyasından sonra yapmış olduğu açıklamada, "Bir kamu kurumu tarafından hukuksuzca yapılan bir işlemi imza altına almaktan dolayı utanç duyuyorum. Açtığımız davaları kazanmamıza rağmen, Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararına rağmen inşaat hızla yükseliyor, beton mikserleri bizim olan alana giriyor. Bu inşaatlar kamuoyunun vicdanını zedeliyor" ifadelerini kullandı.

GÖLET'İ BÜYÜTECEĞİZ

Konu ile ilgili Başakşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada Gölet'in küçülmeyeceği aksine büyütüleceği iddia edildi. 300 dönüm olan Gölet bölgesinin 2 bin 600 dönüme çıkarılacağı belirtilen raporda, "Mevcut 300 dönümlük Gölet alanı projemizle birlikte ilk aşamada 600 dönüme çıkacak daha sonra da projeyi Hadımköy'e kadar uzatarak Göleti 2 bin 600 dönüme çıkartacağız" ifadelerine yer verildi.

Vadişehir'de katıldığı bir iftar programında açıklamalarda bulunan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Bahçeşehir Gölet projesinin önünde hukuki bir engel kalmadığını belirterek, projede bölgenin yeşil dokusunu bozacak bir durumda olmadığı iddiasında bulundu. Uysal, "Mevcut 300 dönümlük Gölet alanımız projemizle birlikte ilk aşamada 600 dönüme çıkacak daha sonra da projeyi Hadımköy'e kadar uzatarak Göletimizi 2 bin 600 dönüme çıkartacağız. 13 bin metrekarelik alanda bölge halkımızın kullanımı için restoran, kafe gibi günlük ihtiyaçlara yönelik yerler de olacak. Her şey net aslında. Buraya itiraz edenler gerçekleri görmemek için uğraşıyor. Gölet'i en iyi koruyacak proje bu" ifadelerini kullandı.

Sibel Gülersöyler