MGK’ya sunulan FETÖ’yle Mücadele Raporu’na göre örgütün, finansal ayağı kırıldı. 7.5 milyarı gayrimenkul, 41 milyar lirası şirket varlığı olmak üzere hainlerin toplam 48.5 milyarı devlete geçti. Milliyet gazetesi yazarı Serpil Çevikcan FETÖ ile mücadelede MGK'da ve Bakanlar Kurulu'nda konuşulanları yazdı. FETÖ'nün ekonomik olarak nasıl çökertildiği gün yüzüne çıktı.

"FETÖ'NÜN PARA MUSLUKLARI KESİLDİ"

Bu değerlendirmeleri 4 başlıkta şöyle aktarabilirim:

1- Toplantılarda dile getirilen, FETÖ ile mücadelede önemli ölçüde başarı sağlandığı, sivil ve askeri bürokraside büyük oranda temizlik yapıldığı ve mücadelenin tavizsiz süreceği tespitleri moral vericiydi. Aldığım bilgilere göre, OHAL’in de bir noktaya gelmiş bu mücadelenin tavizsiz sürebilmesi için gerekli olduğu konuşuldu.

2- Gelirlerinin çok büyük bölümünü Türkiye’den sağlayan FETÖ’nün para muslukları kesildi. Mücadelede en büyük başarı finansal ayakta sağlandı. Örgüt, ekonomik anlamda çökertildi. 7.5 milyar liralık gayrimenkul varlığına, 41 milyar liralık şirket büyüklüklerine el konuldu. Himmet, para transferi, okullardan, kamudan elde edilen gelirler kesildi. Türkiye’de örgütün aldığı finansal darbenin, farklı ülkelerdeki faaliyetlerini de olumsuz anlamda etkilemesi bekleniyor.

3- Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, FETÖ ile mücadele açısından yargı kararlarının önemine işaret etmişti. Yargıtay, yakın zamanda Erzurum’daki bir davayı kesin karara bağlayarak, FETÖ’nün anayasayı ortadan kaldırmaya çalışan bir silahlı örgüt olduğunu hüküm altına aldı. Davaların sonuçlanmasının hem dünyaya örgütü anlatmak hem de yurt dışındaki suçluların iadesi konusunda büyük kolaylık sağlayacağı ve Türkiye’nin elini güçlendireceği de toplantılarda konuşuldu.

TEK TİP KIYAFETTE İKİ SEÇENEK

4- Bir FETÖ sanığının “kahraman” anlamına gelen “hero” yazılı tişörtle duruşmaya gelmesiyle başlayan, Erdoğan’ın, “Başbakan’la tek tip elbise giymeleri konusunda konuştum” açıklamasıyla boyutlanan tek tip kıyafet konusu da başka bir gündem maddesiydi. Bu konuda farklı görüşler masaya yatırıldı. Ya tüm terör suçlularının ya da sadece FETÖ sanıklarının tek tip giymeleri konusunda çalışma yapılıyor.