Eski AK Partili milletvekili Şükrü Önder FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda tutuklandı. Eski AK Parti Yalova Milletvekili Önder'in FETÖ/PDY örgütünün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı tespit edildiği iddia edildi. Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, yürütülen FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, şifreli haberleşme programı ‘ByLock’u kullandığı bildirilen 2002-2007 yıllarında Yalova Milletvekilliği yapan Şükrü Önder'i gözaltına aldığı belirtildi.

Yalova Cumhuriyet Savcılığı’nın internet sayfasında yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"Giresun, Siirt, Kütahya ve Malatya'da İl Emniyet Müdürlüğü ile 2002-2007 yıllarında Yalova milletvekilliği yapmış emekli  1. Sınıf Emniyet Müdürü Şükrü Önder, örgüt içi şifreli haberleşme programı  ByLock'u kullandığının tespit edilmesiyle hakkında başlatılan soruşturma kapsamında bugün saat 10.00 sıralarında gözaltına alınmıştır.”

Şükrü Önder, daha önce de Yalova Kent Konseyi Başkanlığı’nı da yürütmüştü.

ŞÜKRÜ ÖNDER KİMDİR?

1948 yılında Yalova’da doğan Şükrü Önder, ilk ve orta öğretimini Yalova’da tamamladıktan sonra, Polis Akademisi Mezunu. Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve Macaristan'da Antiterör ve Üst Düzey Yöneticilik Eğitimi aldı. Çeşitli illerde Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunan Onder, Giresun, Siirt, Kütahya ve Malatya İl Emniyet Müdürlüğü görevlerinde bulundu.  Emniyet Genel Müdürlüğü APK Uzmanı, Trafik ve Motorsiklet Akrobasi Grubu Sertifikası Sahibi olan Şükrü Önder, emekli olduktan sonra,  Ak Partinin Kurucu İl Başkanlğı görevlerinde bulundu. 2002 yılında Ak parti Milletvekili Olan Şükrü Önder, TBMM’nde çeşitli komisyonlarda görev aldı. Önder, ayrıca TBMM İçişleri Komisyonu Üyeliği görevlerinde bulundu.