İstanbul’da kızkardeşi Ceylan Timuroğlu’nu öldürdükten sonra silahlı iki saldırı düzenleyen Danıştay ve Cumhuriyet Gazetesi’ne el bombalı saldırı sanığı Erhan Timuroğlu’nun 4 adamı,  Kadıköy’deki  saldırıda kullanılan Mercedes’i alıcı rolündeki polislere 5 bin TL’ye satmak isterken gözaltına alındı. Hızlı araba kullandığı için 'Messi' lakabıyla anılan Ertuğrul Özdemir, G.Y, R.G ve E.Y gözaltına alındı. Polis saldırıda kullanılan Mercedes ve çetenin kullandığı lüks BMW’ye el konuldu. Polis daha önce Timuroğlu’nun, hakkında 50 yıl kesinleşmiş hapis cezası ile aranan adamı Cüneyt Ataoğlan’ı da yakalamıştı.

Hürriyet'ten Çetin Aydın'ın haberine göre; Erhan Timuroğlu, kızkardeşi Ceylan Timuroğlu’nu öldürdükten sonra, kendisine haraç vermeyen işadamı M.İ’nin ofisi ve evini kurşunlamıştı. Polisin her yerde aradığı Timuroğlu daha sonra eski ortağı Bekir Teker’in Kadıköy’deki galerisini kurşunladı. Bu olayın ardından Asayiş Şube Gasp ve Hırsızlık Büro ile Organize Şube Müdürlüğü ekipleri koordineli çalışma başlattı. Ekipler olayın ardından, Timuroğlu’nun olaylarda kullandığı 2 lüks otomobili çalarak kendisine veren ve olaylara karışan 50 yıl kesinleşmiş hapis cezası ile aranan Cüneyt Ataoğlan’ı gözaltına aldı. Aramada, bir lüks otomobil, Smith Wesson tabanca, 4 antika halı, 5 kol saati, 4 avcı bıçağı, 10 parça gümüş eşya ve sahte kimlik çıktı.

Bu gözaltı olayının ardından ilginç bir gelişme yaşandı.

ÇETENİN BMW’SİNE DE EL KONDU

Çetenin Kadıköy’de saldırıda kullandığı Mercedes otomobili 5 bin liraya satmaya çalıştığı bilgisi alındı. Polisler alıcı rolünde bağlantı kurdu. Kartal’da randevulaşıldı. Önceki gün buluşma sırasında operasyon düzenlendi. Hızlı araba kullandığı için 'Messi' lakabıyla anılan Ertuğrul Özdemir, G.Y, R.G ve E.Y gözaltına alındı. Polis saldırıda kullanılan Mercedes ve çetenin kullandığı lüks BMW’ye el konuldu.

“BENİ KANDIRDILAR”

Polis yaptığı araştırmada, saldırıda kullanılan Mercedes’in saldırıdan bir hafta önce çalındığını belirledi. Çete üyelerinin 10 milyon lirayı geçen 27 hırsızlık olayına karıştığı tespit edildi. Polis, Kadıköy’de Bekir Teker’in galerisine yönelik silahlı saldırıda, Mercedes araç içerisinde Erhan Timuroğlu, Cüneyt Ataoğlu, Ertuğrul Özdemir ve adı açıklanmayan dördüncü bir kişinin de bulunduğunu tespit etti.

Emniyette sorguya alınan çete üyelerinden Ertuğrul Özdemir, ifadesinde, Mercedes otomobili Erhan Timuroğlu’nun talimatıyla çaldıklarını, Kadıköy’deki saldırıda aracı kullandığını belirterek, “Benim saldırıdan haberim yoktu. Otomobili saldırı olan yere sürmemi istedi. Ben de gittim. Gittiğimiz sırada bunlar silahları çıkardı ve taramaya başladı. Benim saldırı olacağından haberim yoktu. Beni kandırdı” dediği öne sürüldü.

Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye çıkarılan Cüneyt Ataoğlu ve Ertuğrul Özdemir tutuklanırken, diğer şüpheliler serbest kaldı. Polisin Erhan Timuroğlu’nu yakalama çalışması ise sürüyor. 

CÜNEYT ATAOĞLAN'DAN MİLYONLUK SOYGUNLAR

Tutuklanan isimlerden Cüneyt Ataoğlu 15 Ekim 2016 günü Üsküdar’da bir milletvekilinin evine girerek ziynet eşyasını çaldı. 21 Nisan 2017 günü Çengelköy’de eski milletvekilinin evinden 800 bin dolar, 5 milyon lira değerinde ziynet eşyasını alarak kayıplara karıştı.

Çekmeköy’de 8 Mayıs 2017 günü bir siteye girerek 5 kişinin evinden 470 bin lira çaldı. 9 Mayıs 2017 günü Beykoz’da işadamı D.A.E’nin villasına girerek 500 bin lira değerinde ziynet eşyası çaldı. 25 Mayıs’ta Büyükçekmece’de B.D’nin evinden elektronik eşya ve ziynet eşyası çaldı.

27 Mayıs’ta işadamı H.O’nun evinden 45 bin euro, 50 bin lira para ve ziynet eşyaları çaldı. 28 Mayıs günü Beşiktaş’ta C.J.T’nin evinden 7.30 BMV lüks otomobil ve çelik kasa içerisindeki 400 bin lirayı aldı.

Son olarak 3 Haziran 2017 günü Büyükçekmece’de işadamı F.E’nin evinden 2 milyon lira değerinde ziynet eşyası ve Smith Wesson tabanca alarak kaçtı.

Zanlı yakalandığında 320 bin liralık otomobil kullanıyordu.