Son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında 13.30 sularında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde başlayan erken seçim görüşmesi yarım saat sürdü. Görüşme sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın saat 15:30'da basın toplantısı düzenleyerek erken seçime gidileceğini açıkladı. 

İŞTE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN O AÇIKLAMASI/ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

NE OLMUŞTU?

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında "Artık ülkemizin 16 Nisan'da oylanan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne herhangi bir tavsama, gecikme olmaksızın geçmesi milli beka ve tarihi emanetler açısından acil hal almıştır. 31 Mart 2019’da mahalli idareler seçimi yapılacaktır. Mahalli idareler seçimi yapıldıktan 7 ay 3 gün sonra cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimi gerçekleştirilecektir. Siyasi takvim bu şekildedir. Ancak, mahalli idareler seçiminden sonra Türkiye’nin hangi badirelere maruz kalacağını, neyle muhatap kalacağını tahmin etmek zor değildir. Çünkü 3 Kasım üzerinde oynama ve kaos üretme çabaları şimdiden ortaya çıkmıştır" diyerek 26 Ağustos 2018 tarihini önermişti. 

AK Parti grubunda ne diyeceği merak edilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün grup toplantısı öncesinde Bahçeli ile görüşeceklerini söylemişti.