Elazığ'a bağlı merkez merkez Zafran Mahallesi'nde 3 Haziran günü vatandaşların ihbarı üzerine boş bir alanda, öldürüldükten sonra yakılmış halde bulunan cesetle ilgili araştırma yapan polis, kısa sürede cinayetin faillerini yakaladı. Olayı araştıran polis, önce öldürülen İsa Uslu'nun Suriyeli 17 yaşındaki A.A. ile Yıldız Bağları Mahallesi'nde nikahsız yaşadığını saptadı.

KAFASINA ÇEKİÇLE VURUP, YAKMIŞLAR

Evde yapılan aramada yatak odasında kan izlerine rastladı ve cinayet şüphelisi olarak Suriye uyruklu kadını aramaya başladı. Mardin'de yakalanan ve Elazığ'a getirilen Suriyeli A.A, Cinayet Büro Amirliği'nde verdiği ifadede eşi İsa Uslu'nun kendisine sürekli şiddet uyguladığını ve bu nedenle sevgilisi olduğunu iddia ettiği A.C. ve kardeşi E.C. ile kafasına çekiçle vurarak öldürdükten sonra sebetli motosiklet ile Zafran Mahallesi'ndeki boş bir alanda yaktıklarını itiraf ettiği öğrenildi. 

A.A.'nın verdiği bilgiler doğrultusunda, Suriye uyruklu sevgilisi A.C. (22) ve kardeşi E.C. (22) de gözaltına alındı. Emniyetteki sorgularının ardından bugün sabah saatlerinde adliyeye sevkedilen Suriye uyruklu 3 kişi, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. (DHA)