Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ile devam eden vize krizine ilişkin olarak 'Sen benim vatandaşıma vize vermezsen, ben de senin vatandaşına vize vermem. Bu sorunu sen başlattın. Sen bu sorunu çözmek istiyorsan, ben de bu sorunu çözmek isterim' dedi. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Alanya'da yapılacak Türkler Entegre Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi'nin temeli, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun katılımıyla atıldı. Temel atma törenine Antalya Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse ve İbrahim Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Menderes Türel, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Alanya Belediye Başkanı MHP'li Adem Murat Yücel, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer ve çok sayıda davetli katıldı.

"VİZE SORUNUNDA OLUMLU BİR HAVA OLUŞTU"

Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştırdıkları ve bunların yetmeyeceğini, 2053, 2071 hedefleri olduğunu vurgulayan Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ile devam eden vize kriziyle ilgili de konuştu. Türk milletinin onurunu hiç kimseye çiğnetmeyeceklerini belirten Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Türkiye'nin dünya politikasında oynadığı rolü çok iyi biliyorlar. Ama bilmeyenlere de itinayla öğretiyoruz, öğretmeye devam ediyoruz. Avrupalılar'a da bunu söylüyoruz; Yok öyle artık siz patronsunuz, biz ikinci sınıfız. Yok, beni eşit-ortak gibi göreceksin. Efendim şu konuda dayatma yapacağım, yok. İşte vize konusu, sen benim vatandaşıma vize vermezsen, ben de senin vatandaşına vize vermem. Bu sorunu sen başlattın. Sen bu sorunu çözmek istiyorsan, ben de bu sorunu çözmek isterim. İşte Ankara'da yapılan görüşmelerden sonra ne oldu, ne bitti konuşuldu, komisyonumuz toplandı, anlattık ve şimdi olumlu bir hava oluştu ve inşallah bunun neticesini alırız. Biz tüm dünyayla ilişkilerimizi böyle sürdürmek istiyoruz."