Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 79. yıl dönümünde Anıtkabir'de düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere  TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve siyasi liderlerin yanı sıra hükümet ile askeri temsilciler katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Anıtkabir özel defterine 'İlk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha yad ediyoruz. Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için gece gündüz çalışıyoruz. Ruhu şad olsun' ifadesini yazdı. 

ANITKABİR'İN YANI SIRA DOLMABAHÇE'DE DE TÖREN DÜZENLENDİ

Anıtkabir'deki törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, bakanlar, başbakan yardımcıları ve devlet erkanı katıldı.  Atatürk, hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı'ndaki odasında da törenle anıldı.. Beşiktaş'tan Dolmabahçe'ye vatandaşlar yürürken, Kadıköy'de de Atatürk'ü anmak için vatandaşlar bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan törende Anıtkabir özel defterine şunları yazdı: "İlk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha yad ediyoruz. Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için gece gündüz çalışıyoruz. Ruhu şad olsun." (Ajanslar)