17 yaşındaki Furkan Yıldırım, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anması öncesinde Beşiktaş Arnavutköy’de 4 arkadaşıyla birlikte serinlemek için denize girdi. Arkadaşlarıyla yüzerken akıntıya kapılan Furkan'dan 50 gündür haber alınamıyor. Sahil Güvenlik ekiplerinin arama çalışmaları hala devam ediyor. Furkan'ın gözü yaşlı ailesi Kurban Bayramı'nda sahilde kurulan çadırda kaybolan oğullarından bir haber bekledi. Acılı aile, ellerinde Furkan’ın o gün giydiği ve bayramda giyeceği kıyafetlerle bekleyişini sürdürdü.

'ÇOCUĞUMUZUN ELBİSESİYLE BEKLİYORUZ'

Baba Memduh Yıldırım, oğlunun tişörtünü denize bıraktı. Sahil Güvenlik ekipleri ise acılı aileye bayram ziyaretinde bulunarak çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi. Acılı baba Memduh Yıldırım, 'Çocuğum denizde kaybolalı 50 gün oldu. 50 gündür haber alamıyoruz çocuğumuzdan. Hiçbir aramalara karşı bir sonuç alamadık. Kurban Bayramı geldi, çocuğumuzun elbisesiyle bekliyoruz. Kendisinden bir haber alamıyoruz. Devletimizden çocuğumuzun bulunup, bize verilmesini istiyoruz' dedi.

‘RAMAZAN BAYRAMINDA YANIMDAYDI, KURBAN BAYRAMINDA YOK’

Denizde kaybolan oğlunun takım elbisesiyle sahilde bekleyen Memduh Yıldırım, 'Ramazan bayramında çocuğum yanımdaydı, kurban bayramında yok. Çocuğum kayboldu. Deniz yarıldı içine girdi sanki. Bulunmuyor, bulamıyoruz. Ne yapacağız? Bilmiyoruz. Bayram var mı yok mu bilmiyoruz. Sanki bir karanlığın içindeyiz, çıkamıyoruz. Bayram hüzünlü, ağlayarak, keder içinde geçiyor. Elimdeki oğlumun takım elbisesi. Bayramda giyeceği elbise buydu. Çocuğumuzun bulunmasını bekliyoruz' dedi.