AK Parti'de 'bazı belediye başkanlarının istifası istendi' yönünde çıkan haberlerden sonra  'İstifa etmiyorum, istiyorsanız siz görevden alın' dediği iddia edilerek gündeme oturan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur'un,  'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü'  diye basında çıkan haberlere yönündeki haberlere yalanlama geldi. Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada 'Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüşme olmadı' denildi.

'HAYAL ÜRÜNÜ' 

Cumhurbaşkanlığı sitesinden yapılan açıklama şöyle:

"Bazı basın yayın organlarının bugünkü haberlerinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dünkü kabul ve temaslarıyla ilgili olarak tamamen hayal ürünü iddialara yer verildiği gözlenmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımız, Ankara Büyükşehir Belediyesi Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Melih Gökçek’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde dün akşam kabul etmiş, ancak Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Edip Uğur ile herhangi bir görüşmesi olmamıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

'İSTİFA YOK' İDDİASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile  Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur'un görüştüğü ve Uğur'un "Görevimin başındayım, istifa yok" dediği iddia edilmişti.