Cuma namazı çıkışında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Alman vekillerin, 8 Eylül'de Konya'daki NATO üssüne gerçekleştirecekleri ziyarete ilişkin "NATO çerçevesi içinde Almanların bu talebine NATO ile de görüşmelerimizi yaparak olumlu bir yaklaşım sergiledik. Bu İncirlik olayı değil, daha farklı bir olay. Milli Savunma Bakanlığımız ve Dışişleri Bakanlığımız bu süreci yönetiyor." dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme ilişkin sorulara ilişkin şu cevapları verdi: 

"BU İNCİRLİK OLAYI DEĞİL, DAHA FARKLI BİR OLAY"

"NATO çerçevesi içinde Almanların bu talebine NATO ile de görüşmelerimizi yaparak olumlu bir yaklaşım sergiledik. Bu İncirlik olayı değil, daha farklı bir olay. Milli Savunma Bakanlığımız ve Dışişleri Bakanlığımız bu süreci yönetiyor.

"ABD-KUZEY KORE ARASINDAKİ TEHDİTLER UMARIM VURUŞMAYA DÖNÜŞMEZ"

Şu anda dünyada yaklaşık 16 ülke nükleer silahlanmada ciddi bir boyuta ulaşmış durumda. Bunların içerisinde 3 ülke var ki bunların şu anki nükleer silahlanmada ciddi bir gücü var. Temenni ederiz ki bu Amerika-Kuzey Kore arasındaki bu tehditler adeta bir vuruşmaya dönüşmez ve bu, dünyada sadece ikisi arasında kalmayabilir. Daha farklı bir tehdit sürecini de başlatabilir. Burada bir politik neticeye dönüşmek suretiyle noktalanır diye temenni ediyorum.

"10 GÜN TURİZM AÇISINDAN İSABETLİ OLUR"

Şu anda hükümet 10 günü programına aldı, çalışıyor. Durum müsaitse turizm açısından isabetli olur. Salı günü Bakanlar Kurulu toplantımız var. Hayırlı bir adım olur diye düşünüyorum.

CİLVEGÖZÜ AÇIKLAMASI

Cilvegeözü ile ilgili olarak biz insani yardım konusunda hep başı çektik. İnsani yardım konusunda düşüncelerimiz hep aynı. Ama insani yardımdan çıkıp silahlanma sürecine girdi. Bu bakımdan Cilvegözü'nü açık tutacağız. Ama silah vs. işine dönerse buna yol vermemiz mümkün değil. İdlib ile ilgili görüşmelerimiz sürüyor."