Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, esnafa 'Önümüzdeki yıl 3 ve daha az çalışanı olan işletmelerimizin sağladıkları her ek istihdam için ödedikleri primlerin her bir ayını biz ödeyeceğiz. Esnaflarımıza, küçük işletmelerimize bir ay senden, bir ay bizden diyeceğiz.' müjdesini verdi. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Yeşil pasaport olarak bilinen hususi damgalı pasaport sahibi gençlerimiz, kayıtlı olarak çalışmaya başladıklarında bu haklarını kaybediyorlardı. Artık 18-25 yaş aralığındaki gençlerimiz çalışmaya başlasalar da pasaportlarını kullanmayı sürdürebilecekler.' diye konuştu. Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen İstihdam Şurası Ödül Töreni'nde konuştu.

'1.5 MİLYON KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANMASI BİR REKORDUR' 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından satır başları:

"Bu yılın şubat ayında başlattığımız istihdam seferberliğine katılan iş dünyamıza özellikle şükranlarımı sunuyorum. Bu seferberlik sayesinde 2017 yılında şu ana kadar 1,5 milyon kişiye yeni istihdam sağlanması bir rekordur. Ülkemizin üçüncü çeyrekte yüzde 11,1 büyümesine dudak bükenlerin elde ettiğimiz 1,5 milyon kişilik ilave istihdamı takdir etmelerini elbette beklemiyoruz. Sadece gölge etmesinler yeter.  Kader denilen imanımızın gereği bir süreç var. Umulmadık bir şekilde kaybettiğimiz İTO Başkanımız, aynı zamanda partimizin kurucularından, dostumuz kardeşimiz, İbrahim Çağlar kardeşime bir kez de rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.

ARTI 2 İSTİHDAM  ÇAĞRISI! 

Bizim için büyümenin en önemli göstergelerinden biri de istihdam. Ve şu anda biz istihdam şurasında bir aradayız. İstihdama katkı sağlamayan bir büyüme tabana yayılmıyor demektir. Bu yıl elde ettiğimiz 1,5 milyonluk ilave istihdam, eğer istersek ve çaba sarf edersek neticeye ulaşacağımız anlamına geliyor. Bunun için mevcut 11 istihdam teşvikini önümüzdeki dönemde de sürdürüyoruz. Benim iş adamlarımızdan şahsım ve milletim adına yeni bir ricam olacak. Çünkü bu istihdam seferberliğini sürekli devletten beklersek bu bir yanılgı olur. 1,5 milyon üyesi olan TOBB’dan, yılbaşında kendisinden artı 1 istihdam sağlamasını istemiştir. Şimdi büyüme oranını ikiye katladığımıza göre, artı 2 istihdam sağlarsak bu büyümeyi daha da genişletecek, daha da yayacak ve bu ülkeyi kıskananları da çatlatacaktır. Buradan iş adamlarımıza sesleniyorum. Var mıyız? Her müessesemiz artı olarak iki şer kişi istihdam edecek olursa biz 11,1’i yükseltiriz. Bu halkımın iş verenlere olan muhabbetini de arttıracak, devlet millet kaynaşmasını da sağlayacaktır.

KILIÇDAROĞLU'NA ASGARİ ÜCRET YANITI!

Hele hele taşeronluk konusunun ortadan kalktığı bir dönemde böyle bir adımı atıyor olmamız daha da önemli. Artık bir işçi olarak taşeronların yanında çalışanların hepsi istihdam edildi. Onların da bir derdi kalmadı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum, hayırlı olsun. Tabii anamuhalefetin başındaki zat kafasına göre asgari ücret belirliyor, 2 bin TL. Artık senin kafandaki gibi bir süreç de olmayacak. Şimdi artık taşerona giden benim işçi kardeşime gidecek. İnanıyorum ki iş verenler de çok daha insaflı olacak, işçisinin yanında olacak. Şunu bilmenizi istiyorum. Veren el, alan elden hayırlıdır. Çok verdim, böyle nasıl çalışayım demeyin.  Verdiğiniz kazandığınızdır. Bu teşvikler belirlenirken öncelikle iş verenlerin taleplerine bakılıyor.

ERDOĞAN'DAN ESNAFA MÜJDE! 

Esnaflarımıza da buradan bir müjdemiz var. Önümüzdeki yıl 3 ve daha az çalışanı olan işletmelerimizin sağladıkları her ek istihdam için ödedikleri primlerin her bir ayını biz ödeyeceğiz. Esnaflarımıza, küçük işletmelerimize bir ay senden, bir ay bizden diyeceğiz.

İşçi bulamamaktan yakınıyoruz. Eleman bulamamaktan yakınıyoruz. Aramızda öyle sektör temsilcileri var ki yurt dışından çalıştırmak için şoför getiriyorlar. İş makinesi için operatör getiriyorlar. Başlattığımız proje ile işverenlerle birlikte mesleki ve işbaşı eğitim programlarını birlikte götüren bir sistem getirdik. Proje kapsamındaki eğitimlerde teori ve pratik birlikte götürülecek, günlük 54 TL de ücret verilecek.

PASAPORT AÇIKLAMASI

Mevcut sistemde 18-25 yaş aralığında öğrenci olup da çalışmaya başlayanların yetim aylıkları kesiliyor. Yaptığımız düzenleme ile bu durumdaki öğrencilerimizin aylıklarının devam etmesini sağlıyoruz.

Yeşil pasaport olarak bilinen hususi damgalı pasaport sahibi gençlerimiz, kayıtlı olarak çalışmaya başladıklarında bu haklarını kaybediyorlardı. Artık 18-25 yaş aralığındaki gençlerimiz çalışmaya başlasalar da pasaportlarını kullanmayı sürdürebilecekler.

EKONOMİ SİLAHI ÇEKTİLER

Görüldüğü gibi en büyüğünden en küçüğüne iş dünyamızın tamamına hitap eden bir istihdam politikası oluşturuyoruz. Teşvikle bir istihdam ilave eden iş adamlarımızdan şimdi kendi imkanlarıyla da buna bir istihdam ilave edip, 2 istihdam sağlamalarını istiyoruz. Tabii ikiden fazla olursa da kabul etmeyiz demeyiz. Gökten ne yağar ki yer kabul etmez. Ülkemizin önünü terörle, darbeyle kesemeyeceklerini anlayanlar şimdi ekonomi silahını çektiler.  Türkiye’nin ana muhalefeti bile 11,1’den rahatsız. Nerede geziyor, napıyor, uzayda mıdır, ayakları yere değmiyor. Yap, işlet, devlet devletin cebinden bir kuruş çıkmadan sadece zamana yayılı bir yatırım anlayışıdır. Öğren bunları öğren bay Kemal. Eğer bugün 3. Köprü yapılmışsa, otobanlar yapılmışsa, hastaneler yapılmışsa… Cepteki parayı kullanmak kolaydır. Önemli olan çeşitlendirerek gerekli adımları atmaktır. Bu iktidar bunu başardı. Bugüne kadar önümüze çıkartılan tüm engelleri milletimizle birlikte aştık. Bundan sonra da aynı şekilde aşacağız." (Hürriyet)