Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ataşehir Belediye Başkanı CHP'li Battal İlgezdi'nin İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmasına ilişkin 'Ataşehir’i de zaten arkadaşlarımız sağ olsun en güzle şekliyle ortaya koydular. Daha çok şeyler gelecek. Çünkü bunların karakterinde bu var yapısında bu var.' dedi. Üsküdar Meydanı’nda düzenlenen Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı Açılışı’nda konuştu. 

'BU YOLCULUK 27 DAKİKA SÜRECEK' 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından satır başları: 

Bu hattın 9 duraktan ve 10.5 kilometreden oluşan ilk bölümü olan Üsküdar-Ümraniye'yi en kısa sürede Çekmeköy-Sancaktepe'ye kadar olan kısmı da izleyecek. Bir diğer özelliği de ilk sürücüsüz metro olmasıdır. Trenlerin tüm hareketleri kumanda merkezi tarafından izlenecek. Üsküdar'dan binen bir kardeşim inşallah 17 dakikada Yamanevler Durağı'na ulaşacaktır. Sancaktepe'ye kadar olan bölüm hizmete girdiğinde de bu yolculuk 27 dakika sürecek. Sabiha Gökçen Havalimanı'na kadar uzatmayı da planlıyoruz. İstanbul'daki metro hatlarının uzunluğunu 160 kilometreye çıkarmış bulunuyoruz. Devam eden projelerle 2019 yılında 355 kilometreye, yeni projelerle de 1000 kilometrenin üzerine çıkacak. Diğer ulaşım hatlarıyla entegre şeklinde planlanan metro projelerimizle İstanbul'u araç trafiğinden tamamen bağımsız bir toplu taşıma haline getirmeye çalışıyoruz. Özellikle bu metro hattının şehrimize kazandırılmasında katkısı bulanan herkese teşekkür ederim.

İstanbul'un 1994 yılında belediye başkanı seçildiğimiz hali ile bugün ki halini karşılaştıran herkes aradaki bariz farkı görecektir. Asya'yı Avrupa'ya bağladık. Denizin altından tüneller ve oradan Haliç'e bağlantıyı kurduk, Haliç'in suyu da tertemiz oldu. Biz, bütün o Haliç'in çamurunu taa Alibeyköy'deki taş ocaklarına taşıdık. Orayı da temizledik. Adeta Ferhat ile Şirin gibi Şirin nerede? İşte millet. Biz de Ferhat olup dağları deldik. Tünellerin, metroların, metrobüslerin, neredeyse hiçbirinin olmadığı şehir düşünün.

'EKSİKLERİMİZ VAR YANLIŞLIKLAR DA YAPILDI' 

Her köşesinden çirkinlik abidesi yıkıntıların çıktığı şehir düşünün. Geçmişine sahip çıkılmayan bir şehir düşünün. Kadınlara, gençlere, sporculara, sanatçılara yönelik hiçbir faaliyeti olmayan bir şehir düşünün. İstanbul böyle bir yerdi Biz buradan bu hale getirdik. Eksiklerimiz var, bazı yanlışlar da yapıldı. Yapılan hizmetler yanında bunları konuşmak olmaz. Hepsinin farkındayız ve telafi edeceğiz. İstanbul'u aşkla seviyoruz.  

Ülke olarak bu süreçte maruz kaldığımız saldırılar karşısında dimdik durarak, bölgemizin de geleceğin de yeni bir ufuk açtığımıza inanıyorum. Meydanı bugün Amerika'ya taşınmış olan sahte dosyalarla ülke ele geçirmeye çalışanlara bırakmadık. Çukurlar kazarak vatanımızı bölmeye çalışanlara bırakmadık. Hiçbirinde başarılı olmayınca darbeyle, istikbalimize ve istiklalimize kast edenlere bırakmadık. Silahla kumpasla başaramadıklarını ekonomi ile gerçekleştirmeye çalışanlara bu meydanı bırakmıyoruz. Bu açılış dahi, ülkemizi ekonomi silahı ile köşeye sıkıştırmak isteyenlere verilmiş en güzel cevaptır.

'DAHA ÇOK ŞEY GELECEK'

Ana muhalefet partisini ana hıyanet partisi haline getirenlere CHP seçmenini de gereken dersi vermesini bekliyorum. Şimdi tutturmuş bir Man Adası. Herhalde bu mankafa olmaktan kaynaklanıyor. Yatıyor kalkıyor Man Adası. Bunlarla iyi yatıp kalktı. Son bütçe müzakerelerinde sürekli bunu zikretti. Ataşehir’i de zaten arkadaşlarımız sağ olsun en güzle şekliyle ortaya koydular. Daha çok şeyler gelecek. Çünkü bunların karakterinde bu var yapısında bu var. (Ajanslar)