Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tutuklanan iki Yunan askeri ile ilgili "Sınırı geçerek askeri bölgemize girdikleri için tutuklanan 2 Yunan askerinin durumu konuşuldu. ‘Siz çok büyük bir ülkesiniz, siz büyük bir cumhurbaşkanısınız, o 2 askerin bırakılmalarını sağlayın’ dediler. Ben de cevaben, ‘Ben adaletten daha büyük değilim. Olay yargı aşamasındadır. Yargı makamlarının verecekleri kararı beklemek lazım’ dedim" derken Mersin'de yaptığı Bozkurt işaretine ilişkin "İrademizin dışında oldu ama güzel de oldu" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bulgaristan’ın Varna kentinde katıldığı AB -Türkiye Liderler Zirvesi’nden dönerken uçakta temaslarını değerlendirdirdi, gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

'ADALETTEN BÜYÜK DEĞİLİM' 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından satır başları: 

Kıbrıs ve Yunanistan ile ilişkilerimiz üzerinde de duruldu. Sınırı geçerek askeri bölgemize girdikleri için tutuklanan 2 Yunan askerinin durumu konuşuldu. ‘Siz çok büyük bir ülkesiniz, siz büyük bir cumhurbaşkanısınız, o 2 askerin bırakılmalarını sağlayın’ dediler. Ben de cevaben, ‘Ben adaletten daha büyük değilim. Olay yargı aşamasındadır. Yargı makamlarının verecekleri kararı beklemek lazım’ dedim.

Tabii ki 2 asker konusunun üzerinde bu denli duranların, Türkiye’de darbeye karıştıktan sonra Yunanistan’a kaçan Türk askerlerinin bize iadesi meselesi üzerinde hiç durulmamasının hakkaniyetle bağdaşmadığını da anlattım. Biz elbette iki olay arasında herhangi bir bağ kurmuyoruz. Ama bizim ülkemize darbe yapanlar hâlâ Yunanistan’da. Biz kendilerinden istediğimiz halde bize vermediler.

BOZKURT İŞARETİ AÇIKLAMASI

Rabia’yı sayarken, spontane olmuş o işaret. Farkında bile değildim, konuşma bittikten sonra arkadaşlar söyledi. İrademizin dışında oldu ama güzel de oldu.

İTTİFAKIN YEREL SEÇİMLERDE UYGULANMASI

Bahçeli’nin “Yerel seçimde ittifak olmaz” diye açıklaması olmuştu. Yerel seçimde ancak gönüllüler dayanışması olabilir. Onu da şimdi dillendirmemiz doğru olmaz. Yerel seçime daha 10-11 ay var. Onu ancak seçime doğru konuşuruz. Bizim hafıza kayıtlarımızda dolaşanlar var, onlarınkilerde dolaşanlar var. Şahsen ben şekillendirebiliyorum ama bunu beraber konuşup şekillendirmek çok daha isabetli olur. Uzun ince bir yoldayız. Asıl olan bizim için malum kasım seçimidir. Kasım seçimine giderken de bizim dayanışma ruhumuzu zedelememek lazım. (Habertürk)