Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Nerede, nasıl bir çalkalanma var, nerede bize yönelik taciz varsa, bir gece ansızın vurabiliriz. Acaba birileri izin verir mi? Artık yok, geçti o işler. Bizimle stratejik ortak olanlar bizimle beraber hukukumuza saygı duydukları sürece biz de onlara saygı duyarız. Aksi taktirde kusura bakmasınlar.' dedi.Cumhurbaşkanı Erdoğan,  İstanbul’da düzenlenen Gençlik Şurasında konuştu.

"BİR GECE ANSIZIN VURABİLİRİZ"

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerinden satır başları:

Nerede, nasıl bir çalkalanma var, nerede bize yönelik taciz varsa, bir gece ansızın vurabiliriz. Acaba birileri izin verir mi? Artık yok, geçti o işler. Bizimle stratejik ortak olanlar bizimle beraber hukukumuza saygı duydukları sürece biz de onlara saygı duyarız. Aksi taktirde kusura bakmasınlar. Siz siz oldun, gençliğinizi öldürmeyin. Bir tek gününüzü, bir tek saatinizi sakın ha, boşa geçirmeyin. Unutmayınız, bizim gençlik konusunda bir Kızıl Elmamız var. Biz, imanına, inancına sahip bir gençlik istiyoruz. Bizimle stratejik ortak olanlar bizim hukukumuza saygı duydukları sürece biz de onlara saygı gösteririz.

'ZİRVEDE BİR GENÇLİK İSTİYORUZ'

Biz zevki selim sahibi bir gençlik istiyoruz. Yani sanatıyla kültürüyle estetiğiyle zirvede bir gençlik istiyoruz. Biz aklı selim sahibi bir gençlik istiyoruz. Yani ilimde fende teknikte tefekkürle en ileride bir gençlik.  Kendinizi bu alanların hepsinde geliştirmeniz gerekiyor.

'BİZ BURAYA KOLTUK DEĞİL HİZMET SEVDASIYLA  ÇIKTIK'

Bizler buraya koltuk makam sevdasıyla değil hizmet sevdasıyla çıktık. Bizleri, yerine gençliğe bırakmaktan çekinenlerden olmadık. Vakti saati geldiğinde bu görevleri sizler devralacaksınız.

Gençlerden beklentimiz memur olmak değil girişim olmalarıdır. Yarının işverenleri ve üreticileri olacakları gençlerimizin teknik bilgilerini artırmaları gerekiyor. Vaktinizi “ne olacak bizim halimiz” diyerek kötümser bir psikoloji veya sosyal medyada öldürerek değil kendinizi geliştirerek harcayın.