CHP'nin Adalet Kurultayı'nın yapıldığı Kocadere Kamp Alanı'nın dış güvenliği jandarma tarafından sağlanıyor. Kurultay alanına gelenler özel güvenlikçiler tarafından yapılan arama ardından içeri alınıyor. Kurultay'ın ilk gününden şu ana kadar yapılan aramalarda ise Kocadere Kamp alanına gitmek isteyen 18 bin kişinin kimlik sorgusundan geçirildiği bildirildi. Bu sorgularda hakkında arama ve yakalama kararı bulunan 20 kişi hakkında adli işlem başlatıldı.

Eceabat İlçesi'nden kamp alanının yer aldığı Kocadere Köyü'ne giden yol üzerindeki Kilye Koyu'nda oluşturulan güvenlik noktasında jandarma ekipleri araçlarla gelen katılımcıları durdurup kimlik sorgusundan geçiriyor. Sorgular, 6 ayrı jandarma aracında bulunan bilgisayarlar ve seyyar olarak da el telsizleriyle çok hızlı yapılarak, gelenler alana yönlendiriliyor. 'Maden' isimli bomba köpeği araçları ararken, drone ile de havadan alanın güvenliği kontrol ediliyor. 

ŞEHİTLERİN HATIRALARINA UYULMASI İÇİN ANONSLU UYARI

Kocadere kamp alanında alkol alanların tespit edilmesi üzerine, alanda bugün hoparlör bulunan bir araçla, anons yapmaya başlandı. CHP Genel Merkezi tarafından belirlenen Adalet Kurultayı temel kurallarının yer aldığı maddelerin duyurulduğu anonsta, şöyle denildi: 'Değerli Adalet Kurultayı katılımcıları kamp alanında alkol ve benzeri maddelerin kullanılması yasaktır. Adalet Kurultayı Çanakkale Savaşları'nın geçtiği bölgede yapılmaktır. Burada yapacağımız tüm faaliyetlerimiz aziz şehitlerimizin değerli hatıralarına yakışır hassasiyette olmalıdır.'

Kurultaya katılanlar  alkolle ilgili anons bölümüne müdahale ederek, 'Herkes burada disiplinli bir şekilde CHP'nin koyduğu kurallara uyuyor. Kim söylettiriyor bunları, yok öyle bir şey. İçeriye cımbız bile sokmuyorlar. Kim uyduruyor bunları?' diyerek tepki gösterdi.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Adalet Kurultayı'nın yapıldığı alanda alkol aldığı tespit edilen kişilerin isimleri kendilerine bildirildikten sonra, bu kişilere yasada öngörülen idari para cezası kesileceğini söyledi.