CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanlığı tarafından Battal İlgezdi'nin Ataşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmasına ilişkin "Siz Man Adası'nı tartışmadan uzak tutmak ve İçişleri Bakanı olarak koltuğunuzu sağlam tutmak için böyle bir olaya başvuruyorsunuz. Ben bizim belediye başkanlarımızın iyi görev yaptıklarını düşünüyorum." derken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kılıçdaroğlu'na sosyal medyadan "Canlı yayında şu anda KK alenen ATAŞEHİR konusunda yalan söylüyor.'İddaların hepsi açık söylüyorum hepsi mahkeme kararıyla takipsizlik verildi' dedi. Eğer böylese ben istifa edeceğim. Değilse sen istifa edecek misin?" ifadeleriyle cevap verdi.

'O ZAMAN HEPSİNİ AÇIĞA ALSINLAR' 

Kılıçdaroğlu NTV'de katıldığı canlı yayın programında konuya ilişkin şöyle konuştu: 

Her belediye başkanı hakkında inceleme de yapılabilir, soruşturma da yapılabilir. Biz özel bir eleştiri getirmedik inceleme yaptılar diye. Hiç itirazımız yok. İçişleri Bakanı'nın saydığı unsurların tamamından belediye başkanı hakkında soruşturma açılmış ve takipsizlik kararı verilmiş. Her soruşturma yapılan belediye başkanı niye açığa alınır, o zaman hepsini açığa alsınlar. Yeniden soruşturabilirsiniz. Bir değil en az 4 konu orada var. Ben konuşmadan önce Battal Bey'e sordum, o da getirdi dosyayı teslim etti. Mahkeme kararları ve iddiaları tek tek koydu. Mahkeme kararı var, nasıl ikna olmayacağım. Siz Man Adası'nı tartışmadan uzak tutmak ve İçişleri Bakanı olarak koltuğunuzu sağlam tutmak için böyle bir olaya başvuruyorsunuz. Ben bizim belediye başkanlarımızın iyi görev yaptıklarını düşünüyorum. 1 belediyemize gelen müfettiş sayısı 100'ü geçti. Bir oda ayırın, bütün belgeleri verin dedim. İki mesaj verdim, bir, harcadığınız her kuruşun hesabını belde halkına vereceksiniz. İki, hiçbir ayrım yapmayacaksınız. Hatta size oy vermeyen varsa oraya daha fazla hizmet götürün. Yolsuzluk varsa bize söylesinler en çok biz gideriz yolsuzluğun üzerine. 

BAKAN SOYLU SOSYAL MEDYADAN CEVAP VERDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kılıçdaroğlu'na sosyal medyadan "Canlı yayında şu anda KK alenen ATAŞEHİR konusunda yalan söylüyor.'İddaların hepsi açık söylüyorum hepsi mahkeme kararıyla takipsizlik verildi' dedi. Eğer böylese ben istifa edeceğim. Değilse sen istifa edecek misin?" ifadeleriyle cevap verdi. (Ajanslar)