Berberoğlu'nun avukatı Murat Ergün, mahkemeye itirazda bulunarak tahliyesini talep etti. Hürriyet'ten Damla Güler'in haberine göre ;Avukat Ergün ayrıca İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği 25 yıllık hapis cezasına ilişkin temyiz dilekçesini de İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ne sundu.Yapılan itiraz İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi. İtiraz dilekçesi değerlendirilmek üzere bir üst mahkeme olan İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun 'MİT Tırları Casusluk' davasında 25 yıl hapis cezası alarak tutuklanması büyük etki yarattı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu karara çok sert tepki gösterirken bugün saat 11:00'da Ankara'dan İstanbul'a bir 'Adalet yürüyüşü' yapacaklarını açıkladı. Bu açıklamanın ardından Kızılay metrosu ve Güvenpark kapatılırken, Güvenpark'ın polis tarafından güvenlik araması için kapatıldığı belirtildi. Polis ekipleri Güvenpark içerisinde bomba köpekleri ile arama yapıyor. Polis ekipleri, vatandaşları üst aramasından sonra Güvenpark'a almaya başladı. Ankara Valiliği'nden son dakika açıklaması geldi. Ankara Valiliği'nden de bir açıklama geldi. Valilik'ten yapılan açıklamada, 'CHP'nin İstanbul'a yapacağı yürüyüşte alınacak kurallara uyulması zorunlu. Güzergah üzerinde miting düzenlenmeyecek. Korteje belirli sayıda kişi katılabilecek.' ifadesine yer verildi.  Ankara Valiliği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Güvenpark'tan başlatacağı yürüyüşe ilişkin güvenlik tedbirleri alındığını bildirdi. Valilikten yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun Ankara Güvenpark'tan başlatacağı ve İstanbul Maltepe'ye kadar sürdüreceği yürüyüşle ilgili bazı önlemler alındığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

"Yapılacak etkinlikte kamu düzeninin, kamu güvenliğinin, trafik düzeninin ve toplantıya katılanların güvenliğinin sağlanması esastır. Bu amaçla, alınacak güvenlik tedbirlerine etkinliği düzenleyen ve katılanların uyması zorunludur. Katılımcılar, Güvenpark'taki toplanma alanına üst araması yapılarak alınacaktır. Yürüyüşün Ankara ili sınırları içerisindeki kısımlarında katılımcıların güvenliğini ve trafik düzenini sağlamak amacıyla korteje, Valiliğimize bildirilen makul sayıdaki kişi katılabilecektir. İl merkezinden sonra yürüyüşe devam edecek olanlar, güvenlik kuvvetlerince kendilerinin tanınabilmesi ve güvenliklerinin sağlanabilmesi için pazu bandı, yelek ve yaka kartı kullanacaktır."