15 Temmuz Derneği, Akaydın’ın, “15 Temmuz gecesi evde olan biteni komedi filmi gibi izledim. Adeta evcilik oyunu gibiydi”, “Köprü başına gelip darbe mi yapılır? Akşam üzeri darbe mi olur hiç, sabaha karşı olur. Üstelik ellerinde askerlerinkinden daha güçlü donanıma sahip silahları olan polisler değil de neden sivil insanlar tankların önüne yatırıldı. O ölen 250 vatandaşımızın katili devlettir. Bunu açık açık bir vekil olarak söylüyorum” sözleri üzerine harekete geçti.

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER DAVACI

15 Temmuz Derneği ve şehit ailelerinin ve gazilerinin avukatı Uğur Güven, suç duyurusu dilekçesini Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmek üzere dün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdi.

EN ÜST SINIRDAN CEZA

Savcılığa sunulan dilekçede, “Şüpheli Akaydın’ın 15 Temmuz ruhuna ve destanına dair küçümseyici, aşağılayıcı, tahkir edici, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Devletimizin tüm kurumlarını, TSK'yı itham edici, suçlu gösteren gerçeğe aykırı sözleri ile TCK.’nın 216, 271 ve 301. maddelerinde belirtilen suçları işlemiş olduğundan ilgili maddelerde belirtilen cezanın üst sınırından cezalandırılması gerekmektedir” ifadeleri kullanıldı. (Yeni Şafak)