Sri Lanka’nın iç kesimlerinde ve yüksek rakımlı yerlerinde toplanan çaylar fabrikalarda işlendikten sonra başkent Colombo’da toptancılar tarafından satışa sunuluyor. Son 4 kuşaktır çay ticareti ile uğraştıklarını söyleyen Mohamed Faizal, hasat döneminin yıl içerisinde hava şartlarına göre değiştiğini belirtti. Kendisinin her hafta 200 ton çay sattığını kaydeden Mohamed Faizal, "Sri Lanka’da çay orta yüksek ve tepelerde üretiliyor. Çay ihracatı 2018'in ilk yarısında yıllık bazda yüzde 0,3 oranında geriledi. Bu gerileme ile çay ihracatı yüzde 0.19, çay paket ihracatı yüzde 0,78 azaldı ve 718,2 milyon dolar oldu" dedi. 

'YAŞAMIN VAZGEÇİLMEZ BİR PARÇASI'

"Seylan çayı sadece bir ihracat değil, Sri Lanka'nın günlük yaşamının vazgeçilmez bir parçası" diyen Mohamed Faizal, "Burada insanlar sabahtan akşama kadar çay içebilir, ofis çalışanları, kamu çalışanları, öğrenciler ve adadaki herkes tarafından tüketiliyor. Çay burada bir yaşam şekli haline geldi. Sri Lanka’nın çayın merkezi olarak görülmesinde ise bu neden var. Buraya gelen turistler ya da iş adamları değişik tatlarda çaylar içebiliyorlar, tropikal meyvelerin aramasını da çaya ekliyoruz ve çok güzel bir geri dönüşüm almaya başladık" ifadelerini kullandı.