Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin hükümetten açıklamalar geldi. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, 'Esad-YPG anlaştı' iddiasına ilişkin 'Suriye rejimiyle YPG pazarlık yaptı ama anlaşamadı' derken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Bizim tavrımız net. PKK/YPG'yle mücadele eden hiç kimseye karşı değiliz. Çünkü terör hepimizin ortak düşmanı. Fakat YPG'yi korumak için buraya gelmek isteyenlere fırsat vermeyiz' diye konuştu.

'TSK'YA KARŞI KİM MÜCADELEYE GİRİŞİRSE...' 

Bozdağ, "Suriye rejimiyle YPG pazarlık yaptı ama anlaşamadı. Bugüne kadar TSK'nın operasyonlarında, bırakın hayatını kaybeden, burnu kanayan bölgede tek sivil olmamıştır. Türkiye, bölgedeki terör örgütleri ve bunların teröristlerini temizleyene kadar, bu mücadeleye devam edecektir. Eğer orada rejim elbise değiştirip YPG/PYD kılığında oraya girerse, onlar hedeftir. Milisler girerse, onlar da hiç ayrıma tabi tutulmaz. Bu terör örgütlerinin yanında TSK'ya karşı kim mücadeleye girişirse, onlar bizim karşımızda hedef olur." dedi. 

ÇAVUŞOĞLU: YPG'Yİ KORUMAK İÇİN GELENLERE FIRSAT VERMEYİZ

Bakan Çavuşoğlu'nun o açıklaması: 

"Bizim tavrımız net. PKK/YPG'yle mücadele eden hiç kimseye karşı değiliz. Çünkü terör hepimizin ortak düşmanı. Fakat YPG'yi korumak için buraya gelmek isteyenlere fırsat vermeyiz. Daha önce 5-10 araçlık konvoy oldu, gereken yapıldı. Bizim için hangi ülke olursa olsun fark etmez. YPG/PKK'ya destek olmak isteyenler bizim için eşittir YPG/PKK'dır, gereği yapılır." (Ajanslar)