İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütü PKK ile mücadelede Güneydoğu'da etkin bir şekilde kullanılan silahlı insansız hava araçlarını (SİHA) eleştiren CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun sözlerine 'Silahlı insansız hava araçlarını bir şekilde suçlamaya çalışırken terörle yaptığımız mücadeleden incindikleri açıkça ortadadır. Ana muhalefet partisinin bu milletvekilini acilen çağırıp ağzının payını vermesi lazım' ifadeleriyle karşılık verdi. İçişleri Bakanı Soylu, Zabıta Haftası nedeniyle zabıtalarla Bakanlık Konferans Salonu'nda bir araya geldi. 

'MİLLİ SAVUNMA SANAYİ EN ÖNEMLİ POLİTİKAMIZ'

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini anımsatan Bakan Soylu, darbe girişimine rağmen bugün otellerin dolu olduğunu ifade etti. Türkiye'nin terörle mücadele ettiğini vurgulayan Bakan Soylu, "Terörle mücadele ve teröristle mücadele zordur. Her geçen gün imkan ve kabiliyetinizi arttırmak zorundasınız. İsrail'den insansız hava araçlarını (İHA) aldığımız günlerde hangi zorlukla karşılaştığımızı, tamir yapılması gerekirken tamirin aylarca sürdüğünü, terörle mücadelemizin akamete uğratıldığını hatırladığımız günler 100 yıl öncesine değil yakın bir zaman içerisindeydi. Bugün savunma sanayimizi millileştirmek Türkiye'nin en önemli politikalarından birisidir. Biz bugün İHA'larımızı kendimiz yapıyoruz" şeklinde konuştu.

"ACİLEN ÇAĞIRIP AĞZININ PAYINI VERMESİ LAZIM"

Bakan Soylu, İçişleri Bakanlığı'nın iç güvenlik çerçevesinde havada uçup da teröristleri yukarıdan keşif ve istihbarat yapabilme saatinin ayda 15 saati geçmediğinin altını çizerek şunları kaydetti:

"Şimdi haftada 620 saat. Bu ayda 2 bin 500 saat yapıyor. Yani nasıl siz sahada zabıta olarak denetlemelerinizi, keşiflerinizi ve çalışmalarınızı sürdürüyorsanız aynı şekilde bu ülkenin güneydoğusunda ve doğusunda bizim İHA'larımız teröristlerin faaliyet alanlarını daraltmak ve ülkemize, savunmamıza üstünlük sağlayabilmek için 24 saat görev yapıyor. Birileri bundan rahatsız olmuş ve savaşta bile bu kurallar uygulanmaz diyor. Savaş ne demek? Biz PKK ile savaşıyoruz öyle mi? Öyle zehirli bir kelimedir ki bu. Bu kelimenin anlamı şudur; PKK bir terör örgütü değil, Allah korusun onların dilinde Türkiye ile eşit şartlarda savaşabilecek bir yapının sahibi. Aslında SİHA'ları bir şekilde suçlamaya çalışırken terörle yaptığımız mücadeleden incindikleri açıkça ortadadır. Ana muhalefet partisinin bu milletvekilini acilen çağırıp ağzının payını vermesi lazım. Sivil insanlarımızı öldürecekler, silahsız masum insanları öldürecekler bir tek sesiniz çıkmayacak. Sonra adalet diye yürüyeceksiniz. Bakın dün, bugün toplam 23 terörist etkisiz hale getirildi. Bu kabiliyetimizin hangi anlamda geliştiğini ortaya koymaktadır. Yani Kandil'den ellerine verilen bir kağıdı tercüme etmekten yoksun olanlar bugün ülkemizin mirli birliğinin ve beraberliğinin en önemli güçlerinden birisi olan yerli ve milli savunma sanayimizi hedef almaları boşuna değildir. Başkalarının tercümanlığını yapıyorlar. Bugün bir taraftan jandarmamız, bir taraftan polisimiz, korucumuz, TSK'mızın mensupları hep beraber yoğun bir mücadele ortaya koyuyor. Kimse canını düşünmüyor. Herkes memleketimizin hürriyetini düşünüyor. Bu büyük bir sorumsuzluk ve aymazlıktır. Bu kararlılığımız devam edecek. 2 bin 500 saatin iç güvenlik harekatında yetmeyeceğini, bunu 5 bin saate çıkartacağımızı ifade etmek istiyorum."