Isparta’da 5 yıldır diyalize girdiği merkezin FETÖ soruşturması kapsamında kapanması sonucu Burdur’daki başka bir diyaliz merkezine sevk edilen Meltem Alkız, orada tanıştığı Veli Ergin ile nişanlandı. Birlikte kadavradan böbrek nakli için Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde Organ Nakil Merkezi’ne kayıt yaptıran çiftten önce Meltem Alkız, 4 ay sonra Veli Ergin böbrek nakli oldu. Çift, 1 yıl sonra hayatlarını birleştirerek dünya evine girdi. Alkız gelinliğiyle, Ergin ise damatlığıyla organ nakli yapılan SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine gelerek, tedavi süresince kaldıkları Organ Nakil Merkezi’nde yatan hastalar ile sağlık çalışanlarına ziyarette bulundu. Hastalara geçmiş olsun dileklerini ileten çiçeği burnunda çift, mutluluk dilekleri için de teşekkür etti. İlk önce nakil olduklarında, ailelerin evlilik konusunda sıcak davranmadığını ancak ilk görüşte başlayan aşklarının tüm zorluklara rağmen evlilikle sonuçlandığına dikkat çeken Alkız ve Ergin, kendileriyle aynı durumda olanlara ‘Korkmayın, siz de evlenin’ çağrısı yaptı.

'5 SENEDİR HASTAYIM'

Yaşadığı böbrek hastalığı, diyaliz tedavisi ve evliliğe giden süreci İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine anlatan Meltem Alkız, "5 seneden beri diyaliz hastasıyım. 5 yıl diyalize girdikten sonra böbrek nakli oldum" dedi.
FETÖ/PDY'nin hain darbe girişimi sonrasında Isparta’da gittiği diyaliz merkezinin kapatılmasıyla birlikte tedavi için Burdur’daki başka bir merkeze gitmek zorunda kaldığı süreçte eşiyle tanıştıklarını anlatan Alkız, "Burdur’da başka bir diyaliz merkezine gittiğimde, Veli de diyalize giriyordu, orada tanıştık ve görüştük. İlk görüşte aşk diyelim. Bu sürece kadar bayağı zorlandık. Ailelerimizde biraz korku da vardı, çünkü ikimiz de böbrek hastasıydık. Bir ay boyunca beni istemeye gelip, gittiler. Sonunda nişan oldu ve şu anda evleniyoruz" dedi.