Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Daire Başkanlığı ile Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından internet üzerinden uyuşturucuyu övücü ve özendirici paylaşım yapanlara yönelik  Ankara merkezli 29 ilde eş zamanlı olarak başlatılan operasyon kapsamında 81 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Operasyona,  Adana’da göreve giderken, kendi kullandığı motosikletle taksiye çarpıp şehit olan polis memuru Arda Can’ın ismi verildi.

ADANA'DA 6 KİŞİYE GÖZALTI

Adana'da sabah erken saatte belirlenen adreslere operasyon yapan polis, 6 kişiyi yakaladı.

Sosyal medya hesaplarında uyuşturucuyu övdüğü iddia edilen 6 kişi sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Operasyonda sosyal medyada çok izlenenler arasında bulunan ve sözleri ile uyuşturucuyu övdüğü ve özendirdiği belirtilen, 'Adana Merkez Patlıyor Herkes' şarkısını söyleyen Ramazan A.'yı yakalama çalışmaları sürüyor. Ramazan A.'nın söylediği şarkının video paylaşım sitelerinde 43 milyondan fazla izleyici sayısına ulaştığı görüldü.

'HEİJAN' GÖZALTINA ALINDI

Hürriyet'ten Çetin Aydın'ın haberine göre; Operasyonun İstanbul ayağında 'Yansın Geceler' şarkısıyla büyük bir üne kavuşan 'Heijan' adıyla tanınan Doğan T. de gözaltına alındı. Şu ana kadar 51 kişinin gözaltına alındığı operasyonun sürdüğü bildirildi.