İstanbul'da partisinin tanıtım turuna çıkan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener güne yerel basınla buluşarak başladı. Yeşilyurt Manzara Restoran'da basın mensupları ile buluşan Akşener, merak edilenleri yanıtladı. Akşener, İstanbul'un 39 ilçesinde çalınmadık kapı bırakmayacaklarını belirterek, "5 ay önce kurulan bir partiyiz. Bu kısa süre içerisinde Türkiye'nin 81 ilinde örgütlenmeyi başardık. İl başkanlarımızı da o ilin nüfusuna kayıtlı kişilerden seçiyoruz" dedi. Bu seçim yolculuğunda yerel basına da büyük görev düştüğünü belirten Akşener, "2002-2007 yılları arasında milletvekilliği yaptığım dönemde de seçmenin ayağına gidiyorduk. Siyasi rekabet bu şekilde yapılır, bu şekilde mücadele edilir. Uzun zamandır ceketimi atsam oy alırım diyen bir zihniyetin yarattığı İstanbul'da yaşamaktayız. Seçmenin ikna etmenin yolu kapısını çalmaktır" ifadelerini kullandı.

FETÖ'CÜ SUÇLAMASI 

Akşener, İyi Parti'nin kuruluş sürecinden bu yana kendilerini FETÖ'cü olmakla suçlandıklarını belirterek, "Bakın bizleri FETÖ'cü olmakla suçlayanların hepsi troldür. Siz bir kez Erdoğan'ın ya da bakanlarının ağzından benim Fetöcü olduğumu duydunuz mu? Demezler, çünkü bir kişiye bu ithamda bulunursanız gereğini de yaparsınız. Elinde belgesi olan buyursun savcılığa gitsin. Eğer elinde belgesi varsa ve savcılığa götürmüyorsa alçaktır, şerefsizdir. Şimdiki siyasetçilerin 7 göbeğine de bakın, aralarında mutlaka FETÖ'cü çıkacaktır. Şerefsiz şerefsiz geziyorlar dışarıda" şeklinde konuştu. Akşener, "FETÖ borsası açıldı ve zengin olanlar kaçtı. Burada çaycılar, çorbacılar kaldı. Onları da tutukladılar" dedi. Akşener, "Kocaman adalet sarayları yapıyorlar, içerisinde adalet yok" ifadelerini kullandı.

'O TWİTE BEĞENİLERİ DİKKATLİ İNCELESİNLER' 

Akşener, önceki akşam oynanan Galatasaray-Başakşehir maçında atmış olduğu GS (0)- Recep Tayyip Erdoğan(0) tweeti ile ilgili gelen bir soruyu da yanıtladı. Akşener, "Futbolda ayırıcı noktalara girilmemesi gerekiyor. Ben de birleştirici bir tweet olsun istedim. Erdoğan, o maça gövdesini koydu Galatasaray ise yüreğini koydu. Bu ülkede hakim ile hakemleri ne hale getirdiniz? Bu müdahaleler ile, o hakem nasıl maç yönetsin?" ifadelerini kullandı. O tweete gelen yüz bin beğeniyi de toplumun genel algısı yönünde Erdoğan'ın kurmaylarının dikkatlice incelemesi gerektiğinin altını çizen Akşener, "Twetter'da bana hakaret eden bir hastag açarak bu sorunu çözemezsiniz. Toplumda müthiş bir sıkışma var. İnsanların kaç çocuk doğuracağına, ne giyeceğine karışırsan olacağı bu" dedi.

Akşener, "Biz Refah Partisi döneminde yerel basını tanıdık. Yerel basına vefa borcumuz var. Türkiye'de gazeteci dövmenin hukuki bir maliyeti ne yazık ki yok. Akşener'e iftira atmanın da bir maliyeti yok" ifadelerini kullandı. 

Sibel GÜLERSÖYLER / ÖZEL HABER