Sınava giren adaylar, YÖK sınav yorumlarını sosyal medya hesaplarından ve forumlardan yapıyor. İşte, YÖKDİL sınav yorumlarından bazıları! YÖKDİL sınav değerlendirmesi 100 puan üzerinden yapılacak. Yalnızca doğru cevaplar dikkate alınacak. Yanlış cevaplar ise sonuca etki etmeyecek. Adayların birden fazla verdiği cevaplar yanlış kabul edilecek. Puan hesaplamasında doğru soru sayısı soru sayısına bölünecek ve 100 ile çarpılacak. 9 Temmuz 2017 Pazar günü saat 09.30'da tek oturum halinde gerçekleştirilen YÖKDİL sınavında adaylara, çoktan seçmeli ve beş cevap şıklı 80 adet soru soruldu ve 180 dakika sınav süresi verildi. 

YÖKDİL SINAV SORULARI VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYIN 

YÖKDİL SINAV YORUMLARI

Sınava giren adaylar, YÖK sınav yorumlarını sosyal medya hesaplarından ve forumlardan yapıyor. İşte, YÖKDİL sınav yorumlarından bazıları!

Alper Kadir BALKIS? @kadirbalkis 
Ingilizceyi iyi bileni ayiramayan yds ye oranla daha adil bir sınavdı. #yökdil

Emre Cıbır? @emrecibir2010 
Liseden başlayarak girdiğim tüm denemeler ve sınavlar dahil şu ana kadar gördüğüm en kolay sınavdı.(sosyal bilimler) #yökdil

Mevlut Gurbuz? @Mevlut_Gurbuz 32 dk.32 dakika önce
Çalışsam 75 liraya, çalışmasam sınavın kolay olmasına üzülüyorm?, her halükarda zarardaym ama pişman değilim yine olsa yine girerim ?? #yökdil

elografya? @elografya 
İngilizce bilmeyip sınavdan 80 alanlar dolaşır artık ortalarda kasım kasım #yökdil

Burcu Daylar? @burcudaylar 
Öyle kolay bir sınavdı, çalışma fırsatı olmadan orta halli geldi geçti. Çalışanlar uçmuştur sanırım. #yökdi

YÖKDİL SINAV DEĞERLENDİRMESİ

YÖKDİL sınav değerlendirmesi 100 puan üzerinden yapılacak. Yalnızca doğru cevaplar dikkate alınacak. Yanlış cevaplar ise sonuca etki etmeyecek. Adayların birden fazla verdiği cevaplar yanlış kabul edilecek. Puan hesaplamasında doğru soru sayısı soru sayısına bölünecek ve 100 ile çarpılacak. 

YÖKDİL SINAVI NEDİR? YDS VE ÜDS'DEN FARKI NE?

YÖK Başkanlığınca özellikle doktora öğrencilik ve doçentlik başvuru süreçlerinde baraj niteliğinde olan dil sınavının geliştirilmesine yönelik olarak adayların alanlarındaki dil yeterliliğini belirlemeye yönelik olarak yeni bir sınav yapılacak.

YÖKDİL sınavı ile ilgili YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç basın mensuplarına bilgi verdi. Türkiye'nin 2023 yılında dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olma hedefine ulaşabilmesinin ancak nitelikli bilgi üretimi ve insan faktörü ile mümkün olabileceğini vurgulayan YÖK Başkanı Saraç, "Bu amaca yönelik olarak yeni YÖK olarak yakın zamanda birçok yeni girişim başlattık. Bunların arasında yakın zamanda kamuoyu ile paylaşmış olduğumuz 100/2000 projesi (ülkemizin 100 öncelikli alanında 2 bin doktora insan kaynağı yetiştirilmesi), ihtisaslaşma odaklı bin araştırma görevlisi kadrosu gibi doktoralı insan kaynağının arttırılması projelerimiz yer almaktadır. Yine geçtiğimiz yıl yeniden düzenlemesi yapılan doçentlik başvuru kriterleri de bu kapsamdaki girişimlerimizin arasındaydı. Başlatılan bu yeni girişimlerimiz akademide olumlu bir şekilde değerlendirilmiş olmakla birlikte doktora öğrenci ve doçentlik başvuru süreçlerinde en önemli istek her iki süreçlerin de baraj niteliğinde olan dil sınavı sürecinin iyileştirilmesi yönünde oldu" ifadelerini kullandı.