Son dakika haberine göre; Tartışmalara yol açan 696 sayılı KHK'daki 'sivillere ceza muafiyeti' düzenlemesiyle ilgili bir açıklama da 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den geldi. Sosyal medyadan yaptığı açıklamada Gül, 'Hukuk diliyle bağdaşmayan muğlaklık, hukuk devleti anlayışı açısından kaygı vericidir.' dedi. Gül'ün o paylaşımı:

'GÖZDEN GEÇİRİLECEĞİNİ ÜMİT EDİYORUM'

15 Temmuz hain darbe teşebbüsüne karşı arkasına bakmadan sokağa çıkıp direnen kahraman vatandaşlarımızı koruma amacıyla çıkartıldığını düşündüğüm 696 sayılı KHK’nın yazımındaki hukuk diliyle bağdaşmayan muğlaklık, hukuk devleti anlayışı açısından kaygı vericidir. İlerde hepimizi üzecek olaylara ve gelişmelere fırsat vermemek için gözden geçirileceğini ümit ediyorum.

ÜNAL'DAN KHK AÇIKLAMASI! 

Dün yayımlanan 696 sayılı KHK'daki "sivillere ceza muafiyeti"ne ilişkin düzenlemeye getirilen eleştirilere ilişkin konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Bu düzenleme 15-7-2016'da gerçekleştirilen darbe teşebbüsü, yani sadece o gece ve 16 Temmuz sabahı ile ilgili. 15 Temmuz gecesi ve 16 Temmuz gününü ifade etmektedir." açıklamasında bulundu. (Ajanslar)