Teşekkürler Milli Takım, teşekkürler Şenol hocam. Yöneticisinden malzemecisine kadar emeği geçen herkese Türk halkı adına yürek dolusu teşekkürler.

Milli maç olunca kanal değiştiren, maçın varlığından bile haberdar olmayan, izleyenlerin ise kahrolup saç-baş yolduğu milli takımdan, bugün millî bir ruh taşıyarak göğsümüzü kabardan bir milli takıma… 81 milyon vatandaşımızın desteğini arkasına almayı başaran, asker selamı vererek 55 bir taraftar önünde son Dünya Kupası Şampiyonu Fransa’dan 4 puan almayı başaran milliler, İzlanda karşısında aldıkları tarihi beraberlikle son maçı oynamadan Avrupa Şampiyonası’na katılmayı hakketti.

Bu sevinci tüm ulusumuza yaşatan millilerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Grup lideri olarak çıktığımız İzlanda maçı final niteliği taşıyordu. Bugüne kadar hiç yenemediğimiz İzlanda, “olmak ya da olmamak” karşılaşmasına çıkıyordu. Şenol hocanın, karşılaşmanın ardından söylediği gibi milliler maça kontrollü başladı ve beraberliği sürdürmek için harika bir direniş gösterdi.

Milliler, tüm İzlanda ataklarını kritik müdahalelerle söndürerek her geçen dakikada umutlarını söndürdü. Son dakikalarda Merih Demiral’ın kafasını uzatarak engellediği golle birlikte A Milli Futbol takımı 2020 Avrupa Şampiyonası’na gitmeyi garantiledi.

Evet, Burak gününde değildi, tehlikeli ataklar geliştirmekten önce İzlanda’ya geçit vermeme konsantrasyonuyla oynadık 90 dakikayı. Ama şimdi bunları konuşma zamanı değil. Şenol hoca, talebeleriyle birlikte istediğini alacak bir ekip sürdü sahaya ve ipi başarıyla göğüsledi. Formalite karşılaşması için sahaya çıkacağımız Andora maçı için de kadroya gençlik aşısı yaparak geleceğin milli takımı için bir adım daha attı.

Şimdi, Ay Yıldızlı formayı hakkıyla terleten çocuklarımıza, hocasına, çalışanına, yöneticisine; kısaca Milli Takım’a katkı sunan herkese bir kez daha teşekkür etme zamanıdır. Bize Dünya 3’üncülüğünü yaşatarak tarihe geçen Şenol Güneş’e, krizlerin ardı ardına yaşandığı dönemden gurur yaşadığımız günleri getiren millilerimize 2020 Avrupa Şampiyonası’nda yeni başarılar diliyoruz. Bu başarı tüm ulusumuza armağan olsun.