Beşiktaş’ın evinde ağırladığı Ankaragücü karşısında aldığı başarılı sonuç tribünlere yansıdı. Tribünlerde adeta bahar havası vardı. Futbolcu ve taraftarların maçtan önce çocuklar için sessizlik protestosu tüm ülkeye isyan niteliğindeydi.

Maça hızlı başlayan Ankaragücü’nün 6. dakikada kaçırdığı Karius’un kurtardığı pozisyondan 3 dakika sonra Burak Yılmaz’ın golü Beşiktaş’ın galibiyetini getirdi. Ankaragücü’nün hücuma dönük oyunu pozisyonları da beraberinde getirdi. Karius kalesinde güven verdi. 29. dakika ve 33. dakikadaki net kurtarışları jeneriklikti ve alkışı hakketti.

Beşiktaş ilk yarı golü bulsa da Ankaragücü karşısında beklenen oyununu seyredemedik. Skor üstünlüğü Beşiktaş’ın olsa da oyun üstünlüğü Ankaragüc’deydi. Beşiktaş devreye girerken 1-0 önde girdi. İkinci devre de ilk devrede olduğu gibi Ankaragücü oynadı Beşiktaş seyretti. 50. dakikada Lens’in şutunu Ankaragücü kalecisi Kornere çeldi. 50. dakikaya kadar Lens’in yaptığı tek olumlu işti. Beşiktaş kanatsız kartal misali oynadı. 53. dakikada rakibinden kaptığı topu ileri taşıdıktan sonra çizgide Burak’a çıkarması Burak’ın ortasını takip eden Vida’nın attığı gol skoru iki sıfıra getirdi. Uyuyan Beşiktaş’ı uyandırdı. 60. dakikada hızlı hücumda Atiba’nın ceza sahasında düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı gole çeviren
Burak ikinci golünü atmış oldu. Beşiktaş’ın attığı üç gole iki gol ve bir asistle direk katkısı oldu. 74. dakikada Atiba’nın pozisyonuna VAr ikazıyla verilen penaltının kurtarılması, hakemin penaltıyı tekrarlandırması sadece Beşiktaş’a özel. Ligde onlarca penaltıyı tekrarlandırmıyan hakem VAr’ı konu Beşiktaş olunca daha iyi uyguluyor.

Maçın bir diğer yıldızı Adem Ljajic’in attığı Kagawa işbirliğiyle atılan dördüncü gol haftaya Galatasaray’a göz dağı oldu. Haftaya oynanacak maç sezon finali olacak. Bu galibiyet Beşiktaş’a bahar havası getirdi. Şampiyonluk ve Şampiyonalar Ligi iddasını sonraki haftalara taşıdı. Şenol Hoca’nın Milli Takım’a giderken Beşiktaş’ı taçlandırıp gitmek istemesi takım için moral oldu. Beşiktaş’ta Burak, Adem, Vida, Atiba ve Karius’un maçtaki performansı alkışlanacak düzeydeydi.

Haftaya oynanacak Galatasaray Beşiktaş derbisini seyredip göreceğiz.