Süper ligde 8. hafta maçları oynandı. Lider Alanya spor kendi evinde Trabzonspor ile 1-1 berabere kalmasına rağmen bir maç eksikle liderliğini sürdürürken, Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadında oynanan karşılaşmada İttifak Holding Konyaspor’a 0-2 mağlup oldu. Galatasaray Sivas deplasmanında formsuz yıldızları Belhanda ve Arda Turan’ın attığı gollerle galip gelerek haftayı en kârlı kapatan takım oldu.

Galatasaray özellikle karşılaşmanın ilk yarısında oynadığı futbol ile ilk haftalardaki gösterdiği üstün performanstan görüntüler ortaya koydu. Hatta şunu söyleyebilirim Sarı Kırmızılı takım bu sezon en iyi performansı gösterdi.

Belhanda Galatasaray forması giydiği günden bugüne en iyi performanslarından birini sergiledi. Geçen sezonun ikinci yarısı itibariyle form düşüklüğü görülen, artık bilerek oynamadığı kanaatine vardığım Sophian Feghouli uzun zaman sonra eski performansına yakın bir görüntü ortaya koydu. Arda Tura, iyi niyetli elinden geldiği kadar sahada mücadele ediyordu, uzun aradan sonra Galatasaray formasıyla resmi bir karşılama da gol attı.

Galatasaray son lig maçının ilk 11’ine göre kadroda 4 değişiklik yaptı. Fatih Terim ligin 7. haftasında İstanbul’da 1-0 kazandıkları MKE Ankaragücü maçının ilk 11’inde yer alan isimlerden Radamel Falcao ve Marcelo Saracchi’yi sakatlıkları nedeniyle oynatmazken, Diagne ile Etobo’yu ise yedek kulübesinde bekletti. Tecrübeli hoca bu futbolcuların yerine Emre Taşdemir, Feghouli, Belhanda ve Arda Turan’ı sahaya sürdü.

19. dakikada Belhanda sahneye çıktı.

Sol kanattan ceza sahasına giren Emre Kılınç, rakibini çalımladıktan sonra topu Feghouli’ye aktardı. Feghouli de topu penaltı noktasının gerisindeki müsait durumdaki Belhanda’ya çıkardı. Belhanda yerden düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Sophian Feghouli bu asistiyle Süper Ligde 2014-15 sezonundan buyana Wesley Sneijder’in ardından 20 asiste ulaşan ikinci Galatasaraylı futbolcu olarak kayıtlara geçti. 

Karşılaşmanın 48. dakikasında Galatasaray farkı ikiye çıkardı. Belhanda’nın müthiş pasında Arda Turan topla buluştu ve ceza sahası içinde düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

70’inci dakikadan sonra Galatasaray oyundan düştü. Fatih Terimden oyuncu değişikliği bekledim ama bu değişiklik gecikti. Sivas spor hafta içi oynadığı UEFA Avrupa Ligi maçına rağmen oyundan düşmedi ve 70’inci dakikadan sonra oyunun kontrolünü eline aldı.

Sivas spor baskısının sonucunu 76. dakikada aldı ve farkı 1’e indirdi. Uğur çiftçinin soldan ceza alanına ortasına hareketlenen Caner Osmanpaşa’nın vuruşunda, kaleci Okan Kocuk’un bacaklarının arasından top filelere gitti. Karşılaşmada başka gol olmayınca Galatasaray 3 puanı cebine koydu. Bu galibiyet sonrası Sarı Kırmızılı takım puanını 16’ya yükseltirken 17 puanlı Alanya spor ve Fenerbahçe’nin ardından 3. sıraya yerleşti.

Bu galibiyet Galatasaray’ı zirveye bir adım daha yaklaştırdı. Galatasaray Sivas’tan üç puan ile dönerken, moral motivasyonunu da en üst seviyeye yükseltti. Fatih Terim’in Ankaragücü maçı öncesinde kötü oynarken de kazanmayı bilmeliyiz söylemi anlam kazandı.

Galatasaray iyi oynayıp üstü üste galibiyetler serisi yakalarsa tecrübeli hocası ile şampiyonluğun en güçlü adayı olacaktır. Lig uzun maraton ama bu sene şampiyonluk yarışı Galatasaray ile Fenerbahçe arasında geçecek gibi görünüyor. Geçen yılın şampiyonu Medipol Başakşehir’de zirveyi zorlayacak bir diğer takım olur diye düşünüyorum.

Fenerbahçe’nin futbolcu kadrosu ve teknik kadrosu uzun bir aradan sonra şampiyonluğa ulaşabilecekleri noktasında bir görüntü veriyor. Ancak Emre Belözoğlu ve Volkan Demirel’in teknik kadro içerisinde olması her an bir krizi tetikleyecek canlı bomba gibi duruyor. Erol Hocanın bu anlamda işi hiçte kolay değil diye düşünüyorum.