Transfer döneminde sattığı oyuncuların yerini dolduramayan Beşiktaş, kaybetme geleneğini Başakşehir karşısında da sürdürdü. Rize karşısında alınan farklı galibiyetin ardından sakat oyuncuların da takıma dönmesiyle farklı bir Beşiktaş bekliyordu taraftarlar. Ancak beklenen olmadı ve Başakşehir karşısında bırakılan 3 puanla hem liderlik şansını kaybetti Beşiktaş, hem de moral motivasyonunu...
Oynanan futboldan memnun olanlar var. Ama öyle gözükse de yaban arısı misali bal yapmıyor Beşiktaş. Erken gelen golün ardından üç pas yapamadı ve her iki yarıda da geçmiş yıllardan alışık olduğumuz pas oyunu yerine, Caner'in her topu 40 metreden şişirmesi ve rakipten dönmesi artık gelenek haline geldi. Daha önce de bu duruma dikkat çektik ve artık Beşiktaş'ın oyun sistemi haline geldi bu arızalı durum. 

* * *

Beşiktaş'ın oyun boyunca kaleyi bulan şut sayısına bakınca, rakiplerin de kanatlardan gelen topları gole çevirmesiyle her hafta bir öncekinin fotokopisi gibi geliyor hepimize. Geçen hafta takımı sonuca ulaştıran Mustafa Pekdemek bu hafta kayboldu sahada. Lens'in kaleciyle karşı karşıya kaldığı net pozisyonda topu havaya vurması, Love'un yokları oynaması, Babel'in eski halinden çok uzak görüntü vermesi sonucu kaçınılmaz kıldı. Atiba ve Medel'in yenilgiye isyan edercesine çırpınması da sonucu değiştirmedi. İlerleyen yaşı ve agresifliği ile daha çok gündeme gelen Quaresma olmadığı zamanlar Kartal'ın kanatsız kaldığı ve bu yüzden uçamadığı artık reddedilmez bir gerçek haline geldi. 

* * *

Şenol hocanın, yenildiği son üç maçı oyuncularla birlikte seyretmesi halinde, yenilen gollerin birbirine ne kadar çok benzediğini de görecekler. Kaleci ile defans, ortasaha ile forvetin beklentilerden ne kadar uzak olduğunu da... 
Ocak ayındaki ara transferde sağ bek, orta saha ve forvete takviye yapılmazsa Beşiktaş'ta hem takım ve teknik heyet, hem de yönetim taraftar kredisini tüketmiş olur.

Beşiktaş'ı çok iyi analiz ederek 3 puanı koparmasını bilen Başakşehir ve Abdullah Avcı'yı da tebrik etmek lazım. Son üç yılın en istikrarlı takımı durumunda Başakşehir ve liderlik koltuğunu oynadığı oyunla hakediyor ve bunun gururunu yaşamak da en doğal hakları. 

* * *

Bir başka konu da; son yıllarda Süper Lig'de 3 büyüklerin en kötü performansını ve oyun kalitesini seyrediyor olmamız. Ligin daima zirvesinde yer almasına alıştığımız büyüklerin istatistiklerindeki şaşırtan düşüş, hem oynadıkları oyuna hem de puan tablosuna yansıyor. 

Bu tablodan, futbolcular ve teknik heyet yanında transferi yapan yöneticiler de sorumlu. Başakşehir'in 11 haftada kalesinde 4 gol görmesi, Beşiktaş ve Galatasaray'ın 14, Fenerbahçe'nin 15 gol yemesi de durumu yansıtan ayrı bir istatistik.

Başakşehir maçı dahil, Beşiktaş'ın tüm karşılaşmaları Ocak ayında etkili transferleri zorunlu kılıyor. Aksi taktirdeTürk futboluna bir ilki daha yaşatıp şampiyonluk ipini göğüsleyecek Başakşehir'i hepimiz alkışlayacağız.