Evsahibim evimde kedi beslediğim için evden çıkmamı istiyor. 3 yıldır aynı evde oturuyorum, tüm kiralarımı, apartman giderlerimi ve faturalarımı düzgün ödüyorum. Sürekli evden çık diyerek tehdit ediyor. En son olarak noterden ihtarname gönderdi. Ne yapabilirim?

Oturduğunuz site veya apartmanın yönetim planına bakmanız lazım. Yönetim planında açıkça "Evcil hayvanlar beslenmez" şeklinde ibare varsa ev sahibiniz dava yoluyla maalesef sizi tahliye edebilir. Ancak yönetim planında böyle bir ibare açıkça yazmıyorsa bu durumda açılan davada mahkeme sizin evde evcil hayvan beslediğinizde  çevreye herhangi bir rahatsızlık verilip verilmediğini araştırıp somut olaya göre karar verir.
 
Bir dergiye evden çalışıyorum. Dergide fiili olarak çalışan bir arkadaşım uzun süredir maaş almadığı için işten ayrıldı ve dava açtı. Beni de şahit olarak göstermiş. Acaba şahitlik yaptığım sırada benim evden çalışmamla ilgili bir sorun olur mu? Çünkü sigortam yok ve yaptığım iş karşılığında bir para almaktayım. Hakim bana aldığım paranın vergisiyle ilgili bir soru sorabilir mi?

İşçinin davasında tanıklık yaptığınızda mahkemeler genellikle işçinin dava dilekçesindeki talepleri doğrultusunda soru sorar. Sizin evden çalışmanız bir sorun oluşturmaz. Hakim aldığınız paranın vergisiyle ilgili soru sormaz. Çünkü davanın konusunu ilgilendirmez. Sizin tanıklığınız davacı işçinin çalışma koşulları ile ilgili sorulan sorulara cevap vermenizden ibarettir. 

Hukuki konulardaki sorularınızı bize
yazın. Av. Cavit Karataş cevaplasın