Çalışırken maaş alacaklarım nedeniyle iş yerime noterden ihtarname göndersem işten çıkarılır mıyım? Bu durumda ne yapmam gerekir?

Verilmeyen maaş alacağınız için işvereninize ihtarname çekebilirsiniz. Bu ihtarnameyi çektiğiniz için sizi haklı olarak işten çıkartamazlar. İşinize son verseler kıdem tazminatınızı, ihbar tazminatınızı, varsa fazla mesailerinizi, hafta sonu ve tatil çalışmanızı, yol ve yemek ücretinizi işveren ödemek zorunda. Ödemeseler dava yoluna başvurup hakkınızı isteyebilirsiniz. Ayrıca maaşınızı ödemediği için istifa edebilirsiniz. İstifa ettiğinizde kıdem tazminatınızı, varsa fazla mesailerinizi, yıllık izin ücretinizi, hafta sonu ve tatil çalışmanız, yol ve yemek paranızı işveren ödemek zorunda. Ödemediği takdirde dava yoluna başvurabilirsiniz.

Eski işyerime maaş, mesai ve yıllık izin ücretlerimle ilgili davayı kazandım. Patronum temyize de gitmedi. Bu sırada alacağım olan şirketi başkasına devretti. Patron ortada ama üzerine hiç bir tapu, banka hesabı vs yok. Parası ve işyerleri olduğunu biliyorum ama paramı alamıyorum ne yapabilirim?

Mahkemenin kararını icraya koyunuz. Daha sonra işvereninizin sahibi olduğu firmalara hacze gidiniz. İşvereninizin devrettiği şirkete de hacze gidebilirsiniz. Haciz baskısını kurarak hakkınızı alabilirsiniz.

Ev sahibim eve yaptığım masrafı ödemiyor üstelik sürekli evden çıkartmakla tehdit ediyor ne yapabilirim?

Evi kiraladığınız da ev sahibi evi kullanıma uygun bir şekilde size teslim etmelidir. Eve yaptığınız faydalı ve zorunlu masrafları ev sahibiniz ödemek zorundadır. Sizin yaptığınız masraflar ile evin değeri artmaktadır. Bu nedenle ev sahibiniz sebepsiz yere zenginleşiyor. Yapmış olduğunuz zorunlu ve faydalı masrafları faturalandırarak kiradan düşürebilirsiniz. Ev sahibiniz bu faturalara itiraz ederse dava yoluna başvurabilirsiniz. Ev sahibi kiracıyı istediği zaman tehdit ederek çıkartamaz.