"Ermeni İddiaları -Gerçekler Açıklanmalıdır" adlı kitabın yazarı Edward Tashji'nın annesi Balıkesir doğumlu İzabel Tashji. Babası ise Urfa doğumlu George Tashji. 7 Şubat 1932?de Amerika'da doğmuş. 1995 yılında öldüğü zaman New York`taki St. Marks Süryani kilisesinde yapılan törende tabutu Türk Bayrağına sarılmış. İstediği üzerine Hıristiyan Karaçay Türkleri'nin mezarlığına defnedilmiş. Mezar taşında "Bana Türk Dostu Derler" diye yazıyor. Ermeni meselesinde yıllarca bizim yanımızda yer almış, doğru bildiklerini her makam önünde yılmadan, cesaretle savunmuş, etrafındakileri şaşırtan bir enerji ile yorulmak nedir bilmeden çalışmış bir kişi. 
Osmanlı vatandaşları olarak doğan anne babasının hayat hikâyesini, Birinci Dünya Savaşı sırasındaki ve sonrasındaki olayları ve kendi yaşadıklarını, Ermeni meselesi üzerindeki görüşlerini ve faaliyetlerini "Ermeni İddiaları Gerçekler Açıklanmalıdır" adlı bu  kitapta toplayarak son hizmetini yapmış; ömrü boyunca savunduğu fikirleri yazılı ve kalıcı hale getirerek, onlara bir kere daha tarih önünde sahip çıkmış.

Ermeni İddiaları - Gerçekler Açıklanmalıdır adlı kitabında  Edward Tashji başka hiçbir Ermeni tarafından yazılmamış ve söylenmemiş sözler söylemiş.  O, ne tartışmadan kaçınmış ne kamuoyunun öfkesinden. Kaç nesildir beşikten mezara kadar sürüp giden Türk aleyhtarı talimatlara meydan okuya gelmiş.  

Ermeni Edward Tashji, sözde soykırım iddiaları için 30 yılı aşkın araştırma yapmış. Milyon dolarlar harcadığı çalışmada, 'soykırım' iddialarının para için organize edilmiş bir düzmece olduğunu ortaya çıkartmış. Ermeni diasporasının yıllardır gündemde tuttuğu soykırım yalanına en güzel cevabı, o vermiş. 
1932'de ABD'de doğan Edward, çocukluğundan itibaren Ermeni akrabalarının ve arkadaşlarının 1915 olaylarının 'soykırım' olduğu sözleriyle büyümüş. 20'li yaşlara geldiğinde bu konuda araştırmalarına başlamış. Otuz yıllık çalışma sonucunda soykırım iddialarının tamamen düzmece olduğunu kanıtlamış. 

O günden itibaren de Türk'lere yakınlığı artan ve soyadını da "Taşçı" olarak değiştiren Edward, "Soykırım iddiaları, bazı Ermeni zenginlerinin paralarına para katmak için ortaya çıkarttığı bir yalan. Geçmişte her iki taraf için de üzücü olaylar meydana gelmiştir. Ancak 'Türkler soykırım yaptı' sözünü, art niyetli kişilerin uydurduğu ortadadır. Bu yalandan dolayı Ermeni hükümetinden para alan ve özellikle ABD'de bu işi gündemde tutan kişilerin hepsi, Türk düşmanı ülkelerle iş yapıyor. Ermeniler'in birçoğu, Avusturyalı işadamlarıyla ortak... Türk düşmanı gibi davranmak, bu ortaklıkları güçlendiriyor. Ama inanın ki bu kişiler dahi soykırıma inanmıyor" demiş.

Gerçekleri söylediği için bazı Ermeniler tarafından düşman ilan edilmiş. Onun hizmetleri "Ermeni İddiaları" ile sınırlı değil. Türkçe şarkılar söyleyen "Ortadoğu" isimli bir koro kurdu. Sadece soykırım konularında değil Türkiye'nin aleyhine olan her durumda savunma yaptı. Birçok yürüyüş organize etti. Harvard ve Yale gibi üniversitelerde 'Soykırım olamamıştır' konulu paneller düzenledi. New York'ta park yasağı Kurban ve Ramazan bayramlarında 3'er gün iptal edildi. Amerika New Jersey Eyaleti Senato Eğitim Komisyonu'nun liselerde sözde "Ermeni Soykırımı" tarihini ders kitaplarında bulundurma tasarısı Edward Taşçı'nın senatörlerle yaptığı uzun ve ateşli konuşmalar neticesinde reddedildi.

Türk toplumu Ermenilerin yaptığı gibi seslerini daha yüksek sesle çıkartmaları için bilinçli olmaları ve an azından Edward Tashji'nin kitabını okuması gerekli. O, ömrü boyunca gerçekleri aramış. Kitabını gerçekleri arayan, gerçeklere değer veren okuyucuya miras bırakmış.

Ermeni İddiaları- Gerçekler Açıklanmalıdır adlı Kitabı Avcıol Basım Yayın yayınlardı. Türkçe'ye Ayşe Göktürk Tunceoğlu cevirdi.