Bu hafta İstanbul' un göbeğinde öğle bir olay yaşandı ki akıllara durgunluk verecek türdendi. Olayın baş aktörü ekranların sevilen oyuncusu Tuba Büyüküstün ve genç erkek arkadaşı.

Konuyu kısaca anlatmaya çalışayım duymayanlara bilmeyenlere...

Tuba Büyüküstün, 6 yıllık eşi Onur Saylak'tan yaklaşık iki hafta önce boşandı. Ünlü oyuncunun adı çok geçmeden Emirgan'daki La Boom ve Gizli Kalsın adlı mekânların genç işletmecisi Umut Evirgen'le aşk dedikodularına karışmıştı. Bu iddialar geçen hafta bütün magazin basınında böyle yer almıştı.Ve ikili bu hafta La Boom önünde ilk kez birlikte objektife takıldı. Ancak hemen ardından çarşı pazar karıştı.

Tuba Büyüküstün'ün genç sevgilisi olduğu iddia edilen Evirgen fotoğraflarının çekildiğini fark edince korumalarına fotoğraflarını çeken magazin gazetecisi İsmail Bayrak'ı yakalamalarını söylemiş. Emiri alan şehir eşkıyaları Hürriyet muhabiri İsmail Bayrak'ın içinde olduğu aracı kovalamaya başladı. Baltalimanı'nda aracın önünü kesen korumalar silah göstererek muhabirin fotoğraf makinesini gasp etti.Tüm çabasına rağmen makinesini geri alamayan Bayrak, olaydan hemen sonra Sarıyer Asayiş Büro Amirliği'ne giderek Evirgen ve korumalarından şikâyetçi oldu. İşte yaşananlar bundan ibaret. Magazin muhabiri İsmail Bayrak benim çok uzun yıllardır tanıdığım ve çok ta sevdiğim bir meslektaşımdır. İşini iyi yapan, ahlaklı, son derece terbiyeli, oturmasını kalkmasını, nerede nasıl hareket edeceğini bilen, üslubu ile örnek bir gazeteci arkadaşımdır.

Ben bu ünlü ve popüler insanları bir türlü anlamadım ve hiçbir zaman da anlayamayacağım! Kardeşim popülersin,  görüldüğün yerde, işte ya da sokakta sevenlerin tarafından ya da gazeteci ve kameramanlarca çekileceksin. Bu sizin yaptığınız popüler işin doğasında var. Çekilmek istemiyorsan magazin gazetecilerin bütün gün durdukları mekanlarda ya da semtlerde gezmeyeceksin.  Artık halk bile Emirgan- Bebek güzergâhında, o bölgede devamlı magazin gazetecilerinin olduğunu biliyor.

Üstelik Tuba Büyüküstün! Sen ve genç sevgilin bu gazeteciler sayesinde tanınan ve ünlenen bundan dolayı da para kazanan isimlerdensiniz...Sonuçta Sen kim olursan ol, herhangi bir yerde İstanbul' un göbeğinde şehir eşkıyalığı yapma hakkını size kim veriyor!? Bu ülkenin savcısı ve mahkemelerine sesleniyorum ! Gerek Tuba Büyüküstün ve genç sevgilisine azmettirmekten, gerekse sözde korumaları olan o şehir eşkıyalarına nitelikli gasptan gerekeni yapmalılar!!!  Ülkemizde gerekli cezalar verilmediği için bu tür suçların caydırıcılığı da olmuyor maalesef !

Ey hukuk, ey adalet ! Daha dün ünlü sanatçı Deniz Seki'yi suç işledi diye cezaevine atıyorsan, bugünde bir gazetecinin arabasının önü kesilip silah zoru ile makinası gasp ediliyorsa bu suçu azmettirenler ve o sözde korumalarını da cezalandırmalısın! 

Bana bu olay yıllar önce ünlü sunucu Elif Güvendik'in sevgilisine magazin gazetecisi arkadaşımız Onur Köksu' yu öldüresiye dövdürüp günlerce hastanede yoğun bakımda kalmasını aklıma getirdi. Magazin gazetecisi Onur Köksu yediği bu dayaktan vücudunda kalıcı hastalıklarla yıllarca mücadele etti, yıllarca tedavi gördü ama sonunda vücudu iflas etti ve geçtiğimiz yıl maalesef öldü.  Arkasında gözü yaşlı bir eş, daha babasına doyamayan ufacık bir evlat bıraktı.

Dün Elif Güvendik' in sevgilisi tarafından dövülerek ölmesine sebep olduğu magazinci gazeteci arkadaşımız Onur' un yaptığı magazinciliği, bugün Elif Güvendik ekranlarda yaparak para kazanıyor. Bu ne büyük bir ironidir!

Uzun lafın kısası eğer bu ülkede gerçekten adalet varsa, Deniz Seki' de olduğu gibi Tuba Büyüküstün ve genç sevgilisi ile sözde korumalarını da cezaevinde görürüz ve adalet yerini bulur. Şehir eşkıyalarına da bu güzel bir emsal olur...

Sevgi ve hoşgörü ile kalın