Türkiye Kalkınma Bankası, kayıtlı sermaye tavanını 2,5 milyar TL'ye yükseltiyor. 2016 yılı Kasım ayında mevcut sermayesi 500 milyon TL tavanına ulaşan Banka, tavanı 2 milyar TL yükselterek 5'e katlayacak. 2020'ye kadar geçerliliği bulunan sermaye tavanı bu işlemle birlikte 2017-2021 tarihleri arasında geçerlilik kazanacak. Bu yıl Mart ayında Türkiye Kalkınma Bankası Genel Müdürlüğü'ne verilen yetki çerçevesinde Haziran'daki Genel Kurul kararını takiben Bakanlar Kurulu'nun Temmuz kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak Resmi Gazete'de yayımlandı.

SERMAYESİNİ 500 MİLYON TL'YE YÜKSELTTİ

2016 yılı Eylül ayında Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek tarafından yapılan açıklamada Kalkınma Bankası'nın yeniden yapılandırılmakta olduğu ve sermayesinin 160 milyon liradan 1 milyar liraya çıkarılacağını belirtilmişti.

1 MİLYAR TL'LİK FON KURACAK

Kalkınma Bankası'nın yeniden yapılandırma sonrası öz kaynağa dayalı finansman yapmasına imkan sağlayacak 1 milyar TL'lik bir fon oluşturması bekleniyor.

Şimşek, bu yıl Ocak ayında yaptığı açıklamalarda konuya ilişkin olarak şu bilgileri vermişti:

"Bankanın kredi sağlama fonksiyonuna ilave olarak öz kaynağa dayalı finansman da sağlaması amacıyla bir fon teşkil etmesi tasarlanmaktadır. Bu fon ile ülkemizin orta gelir tuzağına girmemesine yönelik politikaları destekleyecek girişim sermayesi sağlanacaktır. Ayrıca, bölgesel yatırımlar ve çekirdek aşama finansmanı da sağlanacaktır. Yaklaşık 1 milyar lira olması planlanan fon ile oldukça etkili bir başlangıç yapacağımızı düşünüyorum."