Son dakika haberine göre; Maliye Bakanı Naci Ağbal "Yıl sonuna kadar vergi artışı yapmayacağız" ifadesini kullandı. Bütçe açığına ilişkin açıklamada da bulunan Bakan Ağbal,  "2017 Haziran'da bütçe açığı 13.78 milyar TL oldu. 2017 Ocak-Haziran bütçe açığı 25.2 milyar TL oldu." dedi.  Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Ekonomik Gelişmeler ve Ocak-Haziran 2017 dönemi Merkezi Yönetim Bütçe Gerçekleşmeleri" konulu basın toplantısında konuştu. 

"REFORM NİTELİĞİNDE YASAL DÜZENLEMELER 15 TEMMUZ SONRASI HAYATA GEÇTİ"

İşte Bakan Ağbal'ın konuşmasından satır başları: 

2018 yılında almış olduğumuz tedbirlerin kamu maliyesine etkisi 7.4 milyar liraya düşecek.

Hükümet olarak reform niteliğinde yasal düzenlemeleri 15 Temmuz sonrası aksamadan hayata geçirdik. Ekonomimizin orta ve uzun vadede büyümesini güçlendirecek düzenlemeleri hayata geirdik. Patent Kanunu'nu hayata geçirdik. Ar-Ge Kanunu'nu düzenledik. Serbest Bölgeler Kanunu'nda değişiklikler yaptık. Süper Teşvik Sistemi'ni yasalaştırdık. Yatırımcılar için birçok düzenlemeyi hayata geçirdik. İş Gücü Kanunu'nu çıkarttık ve yasal değişiklikler yaptık.

Enflasyonun tek haneye düşürülmesi de en önemli hedeflerimizden. Yıl sonunda enflasyonun tek haneye düşürülmesini hedefliyoruz.

Haziran ayı merkezi yönetim bütçe açığımız 13,7 milyar lira olarak gerçekleşti. Ocak-haziran dönemi bütçe açığı 25,2 milyar lira oldu.

Yeniden yapılandırma kanunları kapsamında vergi alacaklarında 61 milyar liralık alacağı yapılandırdık, sosyal güvenlik tarafında ise şu ana kadar alacak tutarı 35,2 milyar lira oldu. Tamamına baktığımızda 96.2 milyar liralık kamu alacağını yapılandırmış olduk. Bu da aslında ekonomiye işletmelerimize ciddi bir katkı sağladı.