Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, tartışmalı Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) düzenlemesiyle ilgili olarak 'İnanıyorum ki kısa süre içerisinde bu nasıl bir düzenleme olacak açıklanacak. Hiçbir hükümet durup dururken vergileri artırmaz.  2018'in özelliği etrafımızdaki tehditlerle savunma sistemlerini artırıyoruz. Savunma sanayine ilave aktarılacak kaynak 17-18 milyar lira.' dedi. 

'REFORM GELECEK YIL HAYATA GEÇİYOR'

Şimşek'in konuşmasından öne çıkan detaylar şöyle:

Gelir vergisi reformu gelecek yıl hayata geçer. Tasarruf yapacağız demiyoruz. Cari harcamalar noktasında çok net şekilde cari harcamaları düşürüyoruz. İkinci konu, araç, kiralama ve satın alma konusunda çok net bir tavır olacak. İstisnai haller hariç, izin verilmeyecek. Araç dediğiniz zaman binek araçları kastediyorum. Bina konusu da öyle izin vermeyeceğiz. Biz kamu olarak üzerimize düşeni yapacağız.

Yatırımlar konusunda şunu yapacağız; bütün yatırımcı bakanlarımız gelecekler ve yatırım planlarımızı sunacaklar. Şu yatırımlar daha öncelikli, yatırımda önceliklendirme.

MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ 

İnanıyorum ki kısa süre içerisinde bu nasıl bir düzenleme olacak açıklanacak. Hiçbir hükümet durup dururken vergileri artırmaz

Sadece savunma sanayi için alacağımız tedbir üçte ikisine tekabül ediyor. Dedik ki, kamu harcamalarını sağlıklı gelir vergileri ile yapalım. Biz şimdi çok net bir şekilde milletimize bu vergileri niye artırıyoruz, nerede kullanılacak hesabını vereceğiz. Faizi bir kenara bırakırsanız tamamı millete hizmet olarak gidiyor. Milletten topladığımızı hizmet olarak sunuyoruz. 2018'in özelliği etrafımızdaki tehditlerle savunma sistemlerini artırıyoruz. Savunma sanayine ilave aktarılacak kaynak 17-18 milyar lira.

TAŞERON İŞÇİLER

Çalışmalar bu yıl tamamlanacak. Maliye Bakanlığı çalışmaları tamamladı, EKK'ya sundu, Çalışma Bakanlığı'nın da çalışmaları hazır. Yakın zamanda değerlendirilir.

Kamuya hizmet veren kardeşlerimizi rahat olsun, biz zaten bir çok sorunlarını çözdük.