Bakkal Hayri amca, Berber Hüseyin, Kasap Bahattin kaybolmaya yüz tutan mahalle yaşamının en önemli parçalarıdır. Ailemizden biri olan bu karakterler Türk Sineması ve dizilerinde hep karşımıza çıkmıştır. Maalesef kentsel dönüşümle birlikte büyük siteler, rezidanslar ortaya çıktı bununla birlikte mahalle yaşantısı, semt kültürü kaybolmaya başladı biz de bu karakterleri unuttuk. Mahalle yaşamından modern kent hayatına geçerken, mahalle kasabımız Bahattin abi de dünyaca ünlü Nusret abiye dönüşüverdi.

Dünyaca ünlü bir kasabımız oldu, sosyal medyada yaptığı ilginç paylaşımlarla internet fenomeni olan sosyete kasabı Nusret'in ünü Türkiye sınırlarını aştı. Amerika'da bir talk show'a da konuk olan sosyete kasabı Nusret gündemden hiç düşmüyor. Dünya genelinde açtığı lüks lokantalarla kendinden söz ettirmeyi başaran, kendine has tuz atma hareketiyle ünlü sinema aktörü Leonardo DiCaprio'ya Dubai'de et servisi yapan Nusret'e dünyaca ünlü firmalardan reklam teklifi geliyormuş.

Ne diyelim reklamın iyisi kötüsü olmaz reklam reklamdır. Özellikle turizm gelirlerimizin ciddi sıkıntı içerisinde olduğunu düşünürsek, Sosyete kasabı ülkemize turist çekebilir. Türk dizlerinden sonra Türk kasabını görmek için ülkemize turist akını neden olmasın. Belki ileride bir sosyete berberi çıkar, kendi tarzıyla dünyada fenomen olur, olmaz demeyin Nusret'e bakın dünyayı peşine takmış gidiyor.

Mahalle esnafından bir dünya starı çıkarabilen ülkeme hayranım, ancak mahalle kasabım Bahattin abiyi de unutmuyorum. Günümüzde maalesef modernleşirken geçmişe ait parçaları koruyamıyoruz. Sokak seslerini, mahalle havasını yok ediyoruz. Dar sokakların sıcakkanlı insanlarını, semt kültürümü, mahallemi unutmuyorum. Mahalle kasabı Bahattin abi de bizim, sesimizi dünyaya duyuran sosyete kasabı Nusret de bizim, değerlerimize sahip çıkalım...