2020 Yılı Gıda Dağıtım Programı kapsamında, Sudan’ın Kassala Eyaleti’nde bulunan Eritreli Mültecilerin yaşadığı Şecerab kampında TİKA tarafından 2000 aileye toplam 34 tonluk gıda yardımı yapıldı.

Dağıtım törenine katılan Kassala Valisi Mahmut Hemad, yaptığı konuşmada, hem dağıtılan gıda yardımı hem de önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan tohum yardımı için Türkiye’ye ve TİKA’ya teşekkürlerini ifade etti.

Büyük oranda devletlerin, uluslararası kuruluşların ve STK’ların bağışlarına bağlı olan Ethar ve WeDCO isimli sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içinde kampta maddi durumu en kötü durumda olan 2000 aileye içinde şeker, aside, un, makarna, yağ, tuz, mercimek gibi toplam 12 ürünün yer aldığı gıda paketi dağıtıldı.

Gıda yardımından yararlanan aileler, Türkiye’ye teşekkür ederek dua etti. Ramazan ayının son günlerine denk gelen bu dağıtım sayesinde, ihtiyaç sahibi aileler çifte bayramı yaşayacak.

1980’li yıllarda Etiyopya’daki iç savaştan etkilenerek iltica için Sudan’a sığınan kişiler için yapılan kampa Eritre’den halen yeni katılımlar oluyor. İlk yapıldığında 20 bin kişilik kapasiteye göre inşa edilen kampta bugün sayıları 55 bin kişinin üzerinde olan Müslüman ve Hristiyan Eritreliler zor şartlar altında yaşam savaşı veriyor.