Meslek Edindirme ve İstihdamı Artırma Programları (MESİP) kapsamında MEB mesleki eğitim öğretmenler tarafından gerçekleştirilen "Yenilenebilir Enerji ve Güneş Enerjisi Sistemleri" ile "Elektrikli Ev Aletleri Tamir ve Bakım" eğitimleri başarıyla tamamlandı.

Meslek kursları, TİKA aracılığı ile Türkiye’de üretilen yenilenebilir enerji eğitim setleriyle donatılan yenilenebilir enerji laboratuvarı ve ev aletleri tamiri atölyelerinde 4 hafta süreyle gerçekleştirildi.

Türkiye'nin Misurata Başkonsolosu Gürkan Gürmeriçliler ile Libya Mesleki Eğitim Ulusal Kurulu, TİKA Trablus Program Koordinatörü Fatih Karaca ve Fakülte yetkililerinin katılımıyla sertifika dağıtım töreninde kursları başarıyla tamamlayan 80 kursiyere sertifikaları verildi.

Endüstriyel Teknoloji Fakültesi’nde gerçekleştirilen kurslara Misurata Serbest Ticaret Bölgesi, Misurata Demir Çelik Fabrikası mühendis ve teknik personelleri ile Misurata Üniversitesi Yenilenebilir Enerji Eğitim ve Araştırma Merkezi öğretim görevlileri iştirak etti.

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti yetkililerinin Türkiye’nin mesleki eğitim alanındaki tecrübelerinden istifade etme talebi ile başlatılan mesleki eğitimler, Libya’da yaşanan siyasi ve ekonomik krizler nedeniyle yabancı iş gücünün ülkeden ayrılmasıyla ortaya çıkan yetişmiş ve kalifiye meslek erbabı ihtiyacının giderilmesi amaçlanıyor.

Özellikle yerel eğitici kadroların yetiştirilmesi maksadıyla başta Libya Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Ulusal Kurulu olmak üzere Libya makamlarıyla etkin işbirliği yapılıyor.

TİKA destekleriyle önümüzdeki dönemde de, kapsamı genişletilerek Libya’da devam ettirilmesi planlanan mesleki eğitim kurslarıyla; Libya’nın başta insan kaynakları olmak üzere birçok alanda sahip olduğu yüksek potansiyelin daha işlevsel hale getirilmesi hedefleniyor.