Arnavutluk’un başkenti Tiran’da 1972 yılından bu yana  zihinsel engelli, down sendromlu ve otistik çocuklara özel eğitim veren Luigj Gurakaqi Okulu’nda TİKA tarafından Duyu Algı Odası kuruldu. TİKA tarafından gerçekleştirilen projenin açılış törenine T.C. Tiran Büyükelçisi M.Ahmet Yörük, Arnavutluk Eğitim Bakan Yardımcısı Besa Shahini, Tiran Belediye Başkan Yardımcısı Andi Seferi, TİKA Tiran Koordinatörü N. Özay Özütok, Luigj Gurakaqi Okulu Müdürü Elmaz Elezi, öğretmenler ve veliler katıldı.

'ÇOCUKLARIN EĞİTSEL GELİŞİMLERİNE KATKI SAĞLAYACAK'

T.C. Tiran Büyükelçisi M.Ahmet Yörük, yaptığı açıklamada hususi öneme sahip projenin özel ilgi ve alakaya ihtiyaç duyan çocukların eğitsel gelişimlerine katkı sağlayacağını, Türkiye’nin bu hususta iyi bir tecrübeye sahip olduğunu, iki ülke arasındaki var olan iyi ilişkilerden ilham alarak bunu somut projelerle daha da güçlendirmek istediklerini ifade etti.

Arnavutluk Eğitim Bakan Yardımcısı Besa Shahini de eğitimin hükümet ve temsil ettiği kurumun önceliklerinden biri olduğunu, özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklara yönelik öğretmen kadrosunu arttırmak için çalışmalar yapıldığını ve TİKA’nın gerçekleştirdiği projenin diğer okullara örnek teşkil edeceğini belirterek teşekkürlerini sundu.

Luigj Gurakaqi Okulu’nda TİKA tarafından kurulan Duyu Algı Odası zihinsel engelli çocukların dokunma, görme ve işitsel duyuları teşvik edilecek, gelecekte faydalı ve bağımsız birey olmaları yönünde katkı sağlayacak.