Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Alsar Vakfı işbirliğinde Arnavutluk’un farklı şehirlerinde yaşayan 1.000 yetim çocuğa gıda malzemesi desteği sağlandı. 

'TİKA İMZASIYLA BİRÇOK PROJEYE İMZA ATTIK'

TİKA, eğitim, kültür ile insani yardım içerikli faaliyetlerde bulunan Alsar Vakfı işbirliğinde Ramazan ayı münasebetiyle Arnavutluk’un farklı şehirlerinde yaşayan 1.000 yetim çocuğa gıda malzemelerinden oluşan yardım kutuları düzenlenen törenle teslim edildi.  Başkent Tiran’daki “Farie Hoti” Spor salonunda gerçekleştirilen törene TİKA Tiran Program Koordinatörü Necip Özay Özütok, Alsar Vakfı Başkanı Mehdi Gurra, çok sayıda davetli ve yetim katıldı. Törende bir konuşma yapan Alsar Vakfı Başkanı Gurra, Mübarek Ramazan ayında yetim çocuklara gıda paketlerinin dağıtımının sağlanmasından dolayı mutluluk duyduğunu, daha önce TİKA’nın desteğiyle birçok projeye imza attıklarını ve bu işbirliğin devam etmesini arzuladığını ifade etti. 

Tören, Tiran’da yaşayan yetim çocuklarının ailelerine gıda kolilerinin teslimi yapıldıktan sonra son buldu. Ülke genelinde ki diğer yetim çocuklarının ailelerine ise dağıtım planlanan program dahilinde yaşadıkları mekanlar ziyaret edilerek gerçekleştirildi.