Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da, Yemen'in füze saldırısı sonrası yolsuzluk operasyonları kapsamında başlayan tutuklamalar sırasında, dünyanın en zengin insanlarından biri olan milyarder Prens El-Velid bin Talal da tutuklandı. Yerel haberlere göre, kısa bir süre önce éılımlı İslam'a geçiyoruz açıklamasıyla gündeme oturan Suudi Arabistan Prensi Mohammed bin Salman başlattığı yolsuzluk operasyonlarında şu ana kadar 11 prens ve 38 devlet görevlisi tutuklandı.

'HİÇ KİMSE KANUNUN ÜSTÜNDE DEĞİL'

Yerel haberlerde, net serveti 19 milyon dolar olan ve Twitter ve Citigroup gibi şirketlerde önemli hisselere sahip Prens El-Velid bin Talal'in yolsuzluk operasyonuna karıştığı iddia ediliyor. Kral Salman bin Abdülaziz el-Suud'un yeğeni olan Prens'in tutuklanması şaşırtıcı bir olay olarak karşılanırken Prens bin Salman,"Prens de olsa devlet görevlisi de olsa kimse kanunun üstünde değil" dedi.

İLK AÇIKLAMA

Suudi Maliye Bakanlığı, "Hukukun üstünlüğünü artırarak, Suudi Arabistan'ın yatırım ortamını korudu." ifadeleri kullanıldı.

BODRUM AŞIĞI

Suudi Arabistan kraliyet ailesine mensup Prens El Velid Bin Talal Bin Abdülaziz El Suud ve ailesi Bodrum aşığı olarak tanınıyor. Tallal, son olarak Ağustos ayında Bodrum'a gelmişti.

7 GÜN İÇİNDE 2.5 MİLYON LİRA HARCAMIŞTI

Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın yeğeni olan 62 yaşındaki işadamı ve Kingdom Holding Yönetim Kurulu Başkanı Prens El Velid Bin Talal Bin Abdülaziz El Suud, eşi ve kızları ile birlikte geldiği tatilde 2.5 milyon lira harcamıştı. (Ajanslar)